Συγκέντρωση υπέρ της κυβέρνησης αλλά και αντισυγκέντρωση υπέρ...των θεσμών στο Σύνταγμα!

Συγκέντρωση υπέρ της κυβέρνησης αλλά και αντισυγκέντρωση υπέρ…των θεσμών στο Σύνταγμα!

Δραματικές ώρες για τη χώρα μετά το πλήρεςε αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές ζούμε ιστορικές μέρες και οι αποφάσεις που θα παρθούν αναμένεται να έχουν επιπτώσεις στις ζωές μας για μεγάλο διάστημα.

Δύο συγκεντρώσεις πολιτών με διαφορετικά μηνύματα για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης διοργανώνονται την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος.

 

Με σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας – Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» καλείται μέσω Facebook, συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σήμερα Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι “δανειστές” να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας» τονίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης, που καλεί σε ανάλογες συγκεντρώσεις σε πλατείες σε όλη την Ελλάδα.

«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα», προστίθεται στο κάλεσμα.

Δείτε την προαναγγελία της συγκέντρωσης «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας – Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» στο Facebook ΕΔΩ.

3

« Βάστα Μέρκελ»; 

Τη δική της απάντηση με συγκέντρωση ουσιαστικά υπέρ της λιτότητας απαντάει ομάδα πολιτών η οποία καλεί, επίσης μέσω Facebook, σε συγκέντρωση με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα, υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Τετάρτη, ωστόσο για να μην θεωρηθεί ως «αντισυγκέντρωση» μετατέθηκε τελικά για την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα.

“Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια” καταλήγει το κείμενο των πολιτών το οποίο στηρίζουν κυρίως νεοφιλελεύθερες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Δεξιάς όπως η «Δράση» η «Φιλελεύθερη Συμμαχία», η «Δημιουργία Ξανά» του Θάνου Τζήμερου αλλά και το κοινοβουλευτικό Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Δείτε την προαναγγελία της συγκέντρωσης “Μένουμε Ευρώπη” στο Facebook ΕΔΩ.