Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Κοντά σε συμφωνία η Ελλάδα με τους δανειστές

«Σημαντικά βήματα μπροστά» βλέπει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας 

Σχέδιο συμφωνίας των δύο πλευρών, με σκοπό να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, με το βλέμμα στο κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, ανακοίνωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ – “Η συζήτηση έγινε σε κλίμα κατανόησης, οι οριστικές αποφάσεις την ερχόμενη Δευτέρα”, τόνισε σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, ο Αλέξης Τσίπρας.

Οο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει το 70% του υφιστάμενου προγράμματος (μνημονίου) και να αντικαταστήσει το 30% των προαπαιτούμενων με ισοδύναμα μέτρα.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι η ελληνική αντιπροσωπεία έκανε ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κρίσιμη διαπραγμάτευση, η οποία συνεχίζεται όμως τις επόμενες ημέρες. Οι τεχνικές επιτροπές πιάνουν από αύριο δουλειά. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργασίες τους θα διευκολύνουν τη συζήτηση στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας». 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται ξανά οι λέξεις «extend, amend and conclude» (παράταση, τροποποίηση και ολοκλήρωση) του μνημονίου με την Ελλάδα και την ΕΕ να αναζητούν διατυπώσεις που θα ικανοποιήσουν όλες τις πλευρές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με  τρόπο, «έτσι ώστε να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή που της έδωσε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, να μπει ένα τέλος σε αυτή την πολιτική και να ξεκινήσει μία νέα πολιτική η οποία να δίνει ανάσα στην ελληνική κοινωνία».

 Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού: 

Αισιοδοξία Τσίπρα για νέα συμφωνία χωρίς Μνημόνιο (βίντεο)

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας