Σουλτς: Συμφωνία με Ελλάδα εντός της βδομάδας

Σουλτς: Συμφωνία με Ελλάδα εντός της βδομάδας

Την άποψη ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας και ότι βρισκόμαστε στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Τρίτη στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics.

«Η αίσθησή μου είναι ότι θα έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα εντός της εβδομάδας. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Υπάρχει μια συμφωνία επί της αρχής στο πλαίσιο του Eurogroup. Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις, για το επενδυτικό πλαίσιο της χώρας και την αναζωογόνηση της οικονομίας. Είναι πλέον καιρός, δεν μπορούμε να περιμένουμε για να καταλήξουμε σε συμβιβασμό. Είμαστε στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων. Χρειαζόμαστε μια λύση πριν από το τέλος του μήνα», δήλωσε ο κ. Σουλτς, μεταξύ άλλων.

tspg

Σε ερώτηση σχετική με το αν και κατά πόσο θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προετοιμαστεί για ενδεχόμενο Grexit, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, απάντησε:

«Όχι. Αν θέλετε να μείνει κάποιος σε μια οικογένεια, δεν διεξάγετε μελέτες σχετικά με πιθανή έξοδο. Εργαζόμαστε σκληρά για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η παραμονή της Ελλάδας είναι προς το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον. Αυτό που επιδιώκω είναι να βοηθήσω τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους καθημερινούς ανθρώπους που υπέστησαν τις συνέπειες της ανευθυνότητας που επικράτησε για χρόνια στη χώρα και την έλλειψη αλληλεγγύης των “ιδιαιτέρως πλουσίων”, οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

»Θέλω να βοηθήσω την ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να παραμείνει στην ευρωζώνη. Επειδή η κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως επιζήμια. Η γραμμή είναι απλή: Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και η πόρτα στην κερδοσκοπία σε βάρος του κοινού νομίσματος κλείνει».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών