Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Συμφωνία στον ορίζοντα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με στόχο την ολοκλήρωσή της μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σήμερα, θα γίνει τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργών οικονομικών της ΕΕ, ενώ για τις 14 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ.

 

Πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου ώστε οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης Διώρυγας του Σουέζ.

Παράλληλα, συζητήθηκε το ζήτημα του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, με στόχο να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η ελληνική οικονομία να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

Αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση ότι θα υπάρξει προσχέδιο της συμφωνίας το Σαββατοκύριακο παρά τις διαφορές για τις αποκρατικοποιήσεις, τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια. Για ικανοποιητική πρόοδο των διαπραγματεύσεων έκανε λόγο η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.

Δημοσιονομικά, μακροοικονομικά στοιχεία και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο επίκεντρο των συζητήσεων το επόμενο διήμερο των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών. Σήμερα η ελληνική πλευρά αναμένεται να υποβάλλει την τελική της πρόταση για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

Στο μεταξύ την Πέμπτη στο χρηματιστήριο οι τραπεζικές μετοχές πήραν «ανάσα», μετά το τριήμερο σφυροκόπημα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η επανεμφάνιση των αγοραστών στις τράπεζες δείχνει ότι η αγορά εισέρχεται στο τροχιά εξισορρόπησης.

 

Στοιχεία: Κόκκινο 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας