Χρήστος Σιμορδάνης: Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος άνθρωπος όχι για το αν είσαι γκέι ή στρέιτ

Χρήστος Σιμορδάνης: Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος άνθρωπος όχι για το αν είσαι γκέι ή στρέιτ

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης εξηγεί γιατί δεν είναι υπερήφανος που είναι gay. Και έχει έναν πολύ καλό λόγο

Λίγο μετά το Athens Gay Pride 2016, τη μεγάλη γιορτή που είχε ως στόχο την προώθηση και την εξέλιξη των δικαιωμάτων των LGBT ατόμων στην ελληνική κοινωνία, ο πλανήτης θρήνησε για το μακελείο στο Ορλάντο και τον θάνατο 50 ομοφυλόφιλων.

Χτες, ο Γιώργος Καπουτζίδης έγραψε το ωραιότερο μήνυμα κατά της ομοφοβίας, εστιάζοντας στο μίσος -Δε γεννιέσαι μ’ αυτό, το μαθαίνεις. Το διδάσκεσαι, έγραψε χαρακτηριστικά.

Τέσσερα χρόνια πριν, ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για τις αξίες και τις ηθικές αρχές στη ζωή, που καμία σχέση δεν έχουν με τις σεξουαλικές προτιμήσεις.

«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες“Είμαι περήφανος που έχω αυτιά’”. Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δε νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight.Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας», ήταν η δήλωσή του στο περιοδικό TV Έθνος.

Μα πόσο πιο ωραία θα ήταν η κοινωνία μας, αν όλοι μας σκεφτόμασταν έτσι.