Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Η Σίνα, η Τίνα και το …κακό συναπάντημα

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση με σκληρές καταγγελίες μεταξύ τους βρίσκονται πλέον η Μαρία Σίνα, επικεφαλής της παράταξης Δίπλα σας! στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η υποψήφια του συνδυασμού, Τίνα Κουτρουβίδου.

Η μεν Μαρία Σίνα με ανοιχτή επιστολή της προς τους δημότες δήλωσε ότι απομακρύνει από τον συνδυασμό όσους ενεπλάκησαν με το ανυπόγραφο συκοφαντικό έντυπο που κυκλοφόρησε στα 3Β την προηγούμενη των δημοτικών εκλογών, φωτογραφίζοντας την Τίνα Κουτρουβίδη.

Η δε Τίνα Κουτρουβίδη, με δημόσια ανάρτηση στο Facebook που αναπαρήγαγε αρκετές φορές, δηλώνει ότι η Μαρία Σίνα “εμπνεύστηκε” τη συγκεκριμένη έκδοση 3 μήνες νωρίτερα, καταγγέλλοντάς την για πολιτική ανεπάρκεια στη διαχείριση κρίσεων.

Την ίδια την ημέρα κυκλοφορίας του εντύπου και σύλληψης της Τίνας Κουτρουβίδη στο αυτοκίνητό της με χιλιάδες αντίτυπα, το Σάββατο 25 Μαΐου, ο συνδυασμός είχε εκδώσει μια μάλλον …χλιαρή ανακοίνωση που κάλυπτε την κατηγορηθείσα δικηγόρο από τον Δήμαρχο και άλλα 22 μέλη του συνδυασμού του για συκοφαντική δυσφήμιση.

“Ο Συνδυασμός Δίπλα σας! με επικεφαλής τη Μαρία Σίνα δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με έντυπο υλικό που φέρεται ότι διανεμήθηκε εντός του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης” ξεκινούσε η πρώτη αυτή ανακοίνωση και μετά από μια αναφορά σε άλλο έντυπο που αναφέρεται ως “κίτρινο φύλλο” με συμψηφιστικό τρόπο κατέληξε: “Διερωτώμεθα κατά πόσο και η αναφερόμενη ενέργεια δεν εντάσσεται σε παρόμοια προβοκάτσια”.

Μεσολάβησαν τα εκλογικά αποτελέσματα που έδωσαν στον συνδυασμό Δίπλα σας! ποσοστό μόλις 4,5% και άφησαν εκτός συμβουλίου την Τίνα Κουτρουβίδη και …βγήκαν τα μαχαίρια.

Με ανοιχτή επιστολή το Σάββατο 1η Ιουνίου, μία εβδομάδα μετά, η Μαρία Σίνα αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Θεωρώ απαραίτητο να διαχωρίσω πλήρως τη θέση μας για το ατυχές και απαράδεκτο γεγονός της κυκλοφορίας ενός υβριστικού εντύπου, που έγινε προσπάθεια να μοιραστεί την παραμονή των εκλογών, το Σάββατο 25 Μαΐου 2019” και συνεχίζει: “​Όπως σίγουρα αντιλαμβάνεστε τόσον εγώ προσωπικά, αλλά και ο Συνδυασμός μας Δίπλα σας! συνολικά, δεν είχαμε καμία ανάμιξη ούτε και γνώση για αυτή την επιχείρηση. Τη συγκεκριμένη προσπάθεια τη θεωρούμε απαράδεκτη, πέρα από τον πολιτικό ανταγωνισμό και την καταδικάζουμε απερίφραστα”.

Και η ανακοίνωση Σίνα συμπληρώνει: “Τα συγκεκριμένα άτομα που ενεπλάκησαν σε αυτό το απαράδεκτο για το ήθος μας γεγονός στις 25 Μαΐου, δεν πρόκειται να έχουν στο μέλλον καμία σχέση με τις δραστηριότητες του συνδυασμού μας”.

Λίγες ώρες μετά, ήρθε ηλεκτρονικά και η απάντηση της Τίνας Κουτρουβίδη, η οποία επέστρεψε τις κατηγορίες:

Αφού χαρακτηρίζει τη Μαρία Σίνα “πολύ κατώτερη των προσδοκιών όλων” προσθέτει:

“Τώρα ενοχοποιεί (για πολλοστή φορά) εμένα για μια εφημερίδα της οποίας σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο δεν είναι δυσφημιστικό αλλά απολύτως αληθές και η οποία διανεμήθηκε ως προεκλογικό υλικό απολύτως νόμιμα. Την εν λόγω εφημερίδα (αντιθέτως με τις ψευδείς δηλώσεις Σίνα) την εμπνεύστηκε η Σίνα πριν 3 μήνες και είχε ήδη ολοκληρωθεί προκειμένου να διανεμηθεί τότε”.

Επιπλέον, η Τίνα Κουτρουβίδη επισημαίνει ότι “ήδη της δήλωσα εγγράφως την παραίτησή μου από το συνδυασμό της την Τετάρτη 28/05. Οι λόγοι πολλοί, όπως η άδικη εύνοια προς την οικογένειά της και κυρίως η παντελής έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων της και διοίκησης της ομάδας, αλλά και αδυναμία της διαχείρισης κρίσεων”.

Πλέον τον λόγο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά και την απόδοση ευθυνών, έχουν οι διωκτικές αρχές και η δικαιοσύνη. Ωστόσο δύο πολιτικά ερωτήματα που περιμένουν απάντηση είναι:

  • Ποιος χρηματοδότησε την παραγωγή και διανομή του 16σέλιδου αυτού έγχρωμου υβριστικού εντύπου;
  • Θα εξακολουθήσει μέρος ή και το σύνολο της δυσώδους επιχειρηματολογίας του εντύπου να αξιοποιείται εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, νομιμοποιώντας το πολιτικά;

Τα …παρατράγουδα ξεκίνησαν χωρίς καν να έχει γίνει η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας