Κουρέλι οι δημοσκοπήσεις των καναλιών: Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά για το ΟΧΙ

Κουρέλι οι δημοσκοπήσεις των καναλιών: Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά για το ΟΧΙ

Στο 30% των επισήμων αποτελεσμάτων επικρατείας όπως τα μεταδίδει η Singular Logic με την ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών το ΟΧΙ αποσπά το 60,67% των ψήφων και το ΝΑΙ το 39,33%.

60,67 %
39,33 %

Το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό. Στη Νέα Δημοκρατία αναμένονται εξλίξεις

Το τελικό ποσοστό του «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 θα κινηθεί στο 61%, ίσως και περισσότερο, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος από την Singular Logic που ανακοινώθηκε στις 20:35 με καταμετρημένο το 20% των ψηφοδελτίων.

Με καταμετρημένο το 44,65% των ψήφων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 61,03%, ενώ υπέρ του «ναι» τάχθηκε το 38,97%. Τα άκυρα είναι 4,94% και τα λευκά 0,76%. Η συμμετοχή φθάνει στο 59,78% επί του συνόλου του εκλογικού Σώματος.

Για το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ του «Όχι», περίπου στο μισό της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, διαγκωνίζονται οι εκλογικές περιφέρειες των Χανίων και της Β΄ Πειραιώς, ακολουθώντας κατά πόδας εκείνες της Κέρκυρας, της Σάμου, του Ηρακλείου Κρήτης, της Ξάνθης, της Αττικής, της Ζακύνθου και της Εύβοιας. Η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ «Όχι» και «Ναι» στις δύο πρώτες περιοχές εκκινείται τουλάχιστον από 46%, ενώ στις υπόλοιπες η διαφορά των δυο απαντήσεων φτάνει και ξεπερνά το 33%.

Στον αντίποδα, με τα πιο χαμηλά ποσοστά του «Όχι» (και με τη μικρότερη διαφορά μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι»), καταγράφεται μακράν η εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών και της Λακωνίας ενώ ακολουθούν οι εκλογικές περιφέρειες Καστοριάς, Σερρών, Γρεβενών, Χίου.