Ισοπεδώθηκε το σιντριβάνι στην πλατεία Βούλας (photos-video)

Ισοπεδώθηκε το σιντριβάνι στην πλατεία Βούλας (photos-video)

Αποχαιρέτα το το …σιντριβάνι που χάνεις λένε από χτες οι Βουλιώτες που έχασαν ένα από τα τοπόσημα της κεντρικής λεωφόρου Βασιλέως Παύλου, που συνηθίζεται να αποκαλείται λόγω του πεζόδρομου, “πλατεία Βούλας”. 

Η πλατεία Ιμίων που εγκαινιάστηκε το 1996 από τον τότε δήμαρχο, Άγγελο Αποστολάτο, αλλάζει σήμερα όψη μερικώς, καθώς η δημοτική αρχή Κωνσταντέλλου έκρινε τη συντήρηση του σιντριβανιού ασύμφορη οικονομικά, ενώ επικαλέστηκε και λόγους ασφάλειας για την απόφασή της να το μετατρέψει σε παρτέρι.

tspg

Το σιντριβάνι που κατασκευάστηκε τη χρονιά του “θερμού επεισοδίου” των Ιμίων φέρει μια πλάκα με τα ονόματα των τριών πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο στις 31 Ιανουαρίου 1996. Από ό,τι φαίνεται η πλάκα αυτή καθώς και η σημαία παραμένουν στο νέο χώρο. Αντιθέτως, η πλάκα που μνημόνευε το όνομα του Άγγελου Αποστολάτου και το έτος κατασκευής της πλατείας δεν υπάρχει πλέον.

Η συγκεκριμένη επιλογή της διοίκησης Κωνσταντέλλου έχει διχάσει τους περιοίκους και τους επισκέπτες της πλατείας, πολλοί εκ των οποίων βρίσκουν ακατανόητη την επιλογή της ισοπέδωσης του σιντριβανιού.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η φάση αυτή ανάπλασης του πεζοδρόμου είναι προκαταρκτική ενόψει μιας ανάπλασης που κατά τη δημοτική αρχή θα γίνει σε κάποια χρόνια, με μια μελέτη που ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί. Κατά τις εργασίες που ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη, τα καλώδια και οι κολώνες της ΔΕΗ υπογειοποιήθηκαν και δημιουργήθηκαν νέα παρτέρια.

Στιγμιότυπα από την μπουλντόζα που ολοκληρώνει το έργο της:

 

plateia imion voula

syntrivani voula