Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Υποψήφιος Αττικής με το ΚΙΔΗΣΟ ο Βουλιαγμενιώτης Άγγελος Σιόλας

Υποψήφιος Βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι ο  Άγγελος Σιόλας, Καθηγητής του Ε.Μ.Π. και Αναπληρωτής Πρύτανης του ιδρύματος. 

Ένα σύντομο βιογραφικό

O Άγγελος Σιόλας, αρχιτέκτονας μηχανικός και πολεοδόμος, είναι καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Τοπογράφων Μηχ. – Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού. Είναι διδάκτωρ της Ανώτατης Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού, διπλωματούχος Πολεοδόμος από το Institut d’ Urbanisme de Paris, και διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1978 διδάσκει στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (ΣΑΤΜ) Ε.Μ.Π., όπου και διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού για 11 χρόνια και Κοσμήτορας της Σχολής ΑΤΜ για 4 χρόνια.

Πλέον εκτελεί χρέη Αναπληρωτή Πρύτανη Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π., και παράλληλα είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» από το 2012. Έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά και Πρακτικά συνεδρίων, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Είναι συγγραφέας Εκπαιδευτικών Βιβλίων και Σχολικών Γεωγραφικών Ατλάντων. Ως επιστημονικός υπεύθυνος έχει εκπονήσει δεκάδες Ερευνητικά Προγράμματα και μελέτες στο αντικείμενό του.

Είναι κάτοικος Βουλιαγμένης από το 1956. Μέλος του Ναυτικού Ομίλου Κατοίκων Βουλιαγμένης, είναι ερασιτέχνης ψαράς με φουσκωτό που αγαπά και σέβεται τη θάλασσα.

Για την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Αττικής

Ως Αρχιτέκτονας – Πολεοδόμος οι πέντε πρώτες παρεμβάσεις που προτείνει για την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Αττικής είναι:

  • Αναγνώριση του αστικού θαλάσσιου μετώπου που αντιστοιχεί στην ακτή του Σαρωνικού και της Ευβοίας αναγνωρίζεται ως ζώνη ιδιαιτέρως σημασίας για την εικόνα και λειτουργία όλου του Πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας, ο παραλιακός χώρος δεν είναι μόνο αντικείμενο εύρεσης χρημάτων.
  • Όχι στην διαχείριση του από τον ΤΑΙΠΕΔ και το Αττικό θαλάσσιο μέτωπο ΑΕ.
  • Έναρξη με γρήγορα και σύγχρονα εργαλεία στο Σχέδιο Πόλης των περιοχών αυθαιρέτων.
  • Ανθρώπινες και Ευρωπαϊκές συνθήκες για τις πόλεις.
  • Καθορισμός (επιτέλους) των δασικών περιοχών και επίλυση των διαχρονικών με τους πολίτες.

Για την Παιδεία

Ως Αναπληρωτής Πρύτανης στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, στο πρώτο Τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας, θέση του είναι ότι η Παιδεία πρέπει να είναι απαλλαγμένη από εξαρτήσεις, συμβατή με ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Κατά συνέπεια όπως υποστηρίζει, χρειάζεται ισχυρή χρηματοδότηση και επιστροφή των απολυμένων – διαθεσίμων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Άγγελος Σιόλας:

Ο βασικός στόχος πρέπει να είναι η επιστημονική γνώση ως εργαλείο για την πλήρη απασχόληση των νέων. Οι διορθώσεις και οι αλλαγές των νόμων πρέπει να έχουν ως αντικείμενο όχι μικροδιορθώσεις αλλά την ριζική σύνδεση με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Παιδεία απαλλαγμένη από εξαρτήσεις συμβατή με ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας σε παραγωγική κατεύθυνση με στόχο την πλήρη απασχόληση της νεολαίας. Όχι στη δημιουργία στρατιών ανέργων επιστημόνων.

Γιατί με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου

Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τονίζει:

Γιατί η χώρα χρειάζεται πολιτικούς και πολιτικές δυνάμεις που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της και που έχουν αποδείξει ότι δεν υπολογίζουν κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος μπροστά στο πατριωτικό τους καθήκον. Η χώρα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις με καθαρή πολιτική ταυτότητα και καθαρές κουβέντες, όχι θολά νερά για να μας αγαπάνε όλοι. Για μια Ελλάδα, με διαφάνεια αξιοκρατία, στηριγμένη στις παραγωγικές δυνάμεις της, στους δικούς της πόρους. Μακριά από δανεισμό, στηριγμένη στα νεώτερα παιδιά, στους νέους, στους εργαζόμενους. Είναι η μόνη υπόσχεση που έχει κάποιο νόημα τα χρόνια της κρίσης.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας