Σκέψεις για αναβολή της φετινής Γιορτής Λουλουδιών Βάρκιζας

Σκέψεις για αναβολή της φετινής Γιορτής Λουλουδιών Βάρκιζας

Το πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Ανθοκομική Έκθεση Βάρκιζας θα συζητήσει την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στις 8 μ.μ. το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης.

Το γεγονός ότι η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τις διακοπές του Πάσχα καθώς επίσης και η επιμονή των φυτωριούχων να πραγματοποιηθεί και φέτος η Έκθεση στο πλακόστρωτο της παραλίας στη Βάρκιζα, έχει βάλει σε σοβαρό προβληματισμό τη δημοτική αρχή καθώς και την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Μαίρη Κανέλλου.

Όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ωστόσο οι περισσότερες γνώμες που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα προτείνουν αναβολή της ανθοκομικής έκθεσης για τον Σεπτέμβριο και διεξαγωγή της στον κλειστό χώρο της πλαζ Βάρκιζας.

Άνθρωποι της δημοτικής διοίκησης επισημαίνουν ότι η πραγματοποίηση της Ανθοκομικής Έκθεσης Βάρκιζας στην προκυμαία τα τελευταία χρόνια δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Πρώτον, διότι η Βάρκιζα επιβαρυνόταν με πολλά επιπλέον οχήματα χωρίς να υπάρχει κατάλληλος χώρος στάθμευσης, αλλά και επειδή παρουσιάζονταν φθορές στην πλατεία από την τοποθέτηση των περιπτέρων.

Και η αλήθεια είναι ότι η Έκθεση δίπλα στο κύμα έδινε περισσότερο την εικόνα ενός πρόχειρου παζαριού, παρά μιας έκθεσης.