Connect with us

Hi, what are you looking for?

Η Φάρμα των ζώων

σκύλοι Εντοπίζουν τα Κρούσματα Covid-19 σε 1 Λεπτό

Πιο γρήγορα και από το PCR test αλλά και πιο ακριβή αποδεικνύνονται 6 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό του ιού Covid-19.

Σε έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα βρέθηκε ότι οι θετικοί σε κορωνοϊό άνθρωποι έχουν συγκεκριμένη μυρωδιά και τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να την εντοπίσουν με τέλεια ακρίβεια.

Από ρούχα και μόνο τα οποία φορέθηκαν από θετικούς στον ιό ανθρώπους τα σκυλιά κατάφεραν να αναγνωρίσουν τους 94 από τους 100 μολυσμένους ανθρώπους, σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας 94.3%. Την ίδια στιγμή τα PCR tests έχουν 97.2% επιτυχία και τα τελευταία tests 58-77%.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι τετράποδοι φίλοι μας αναγνωρίζουν ασθένειες, αφού ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν και διάφορες μορφές καρκίνου.

Η εκπαίδευση ενός σκύλο στο να εντοπίζει κάτι συγκεκριμένο απαιτεί 8-10 εβδομάδες και η ανταμοιβή τους είναι μία νόστιμη λιχουδιά ή η αγαπημένη τους μπάλα. Τα σκυλιά που συμμετείχαν στην έρευνα εκπαιδεύτηκαν με ρούχα και μάσκες που δώρισαν πολίτες και το προσωπικό του NHS στην Αγγλία.

Τα σκυλιά μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα στα αεροδρόμια και να μην μπαίνουν σε καραντίνα οι άνθρωποι που απλώς περιμένουν αποτελέσματα από tests.

Χρόνια πολλά, Μαίρη Φουρναράκη

Χρόνια πολλά, Λιάνα Σκουλάξενου

κλειδαράς Σπανός

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement