Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Ανεξάρτητη Κίνηση

Η γραπτή συμφωνία του Γιάννη Σκουμπούρη με τον Σπύρο Πανά

“Επιλέγουμε τη συνεργασία μας με τη δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,  του δημάρχου Σπύρου Πανά, βάσει αρχών και πολιτικών δεσμεύσεων, επειδή θεωρούμε ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να οδηγήσει την πόλη μας σε μία νέα εποχή“, σημειώνεται σε κείμενο αρχών που υπογράφει κατ’ αρχήν ο Γιάννης Σκουμπούρης και έπειτα μια σειρά δημοτών: Γιώργος ΠανταζήςΧρήστος ΣαββόπουλοςΑντιγόνη ΠετρέληΑνδρέας ΒερροιόπουλοςΧρήστος Προκοπίου, Βάνα ΦερτάκηΣπύρος Τρυβιζάς, Χρήστος ΡιφιώτηςΧαρά Τζήλιου ΤρυβιζάΔημήτριος Στίγγας, Πανταλάκη Βασιλική (Βιβή), Βασιλική ΑρβανιτοπούλουΑλέξανδρος Οικονομάκος και Γιώργος Γερίμογλου.

Στο κείμενο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι “το δίλημμα λοιπόν που τίθεται με σαφήνεια είναι, αν θα αφήσουμε την πόλη μας σε δυνάμεις, συμφέροντα και αισθητικές που έρχονται κατά πάνω μας από το παρελθόν ή θα επιχειρήσουμε ένα σαφές βήμα προς μία πόλη σύγχρονη, ένα δήμο που θα προστατεύσει το περιβάλλον του , θα διατηρήσει και θα σεβαστεί το δημόσιο χώρο, θα αμυνθεί στην εκτεταμένη προσπάθεια εμπορευματοποίησης που θα εντείνεται, θα λειτουργήσει ως χώρος αλληλεγγύης προς τους πολίτες, θα εφαρμόζει με τον ίδιο τρόπο τους νόμους, θα υιοθετεί συνολικά μία έντιμη πολιτική στάση“.

Το κείμενο παραθέτει ακόμη τα θετικά έργα της δημοτικής αρχής και συμπληρώνει: “Κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης αυτής θητείας δεν υπήρξαν αστοχίες, λάθη ή παραλείψεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής; Υπήρξαν. Γι’ αυτό με πολλά διαφωνούσαμε. Θεωρούμε όμως ότι υπάρχουν τα μεγάλα περιθώρια να γίνει ένα σημαντικό έργο την πενταετία που έρχεται. Το έργο αυτό ενδεικτικά θα σκιαγραφήσουμε ως κατεύθυνση στις δεσμεύσεις που ακολουθούν. Η νέα μορφή του συνδυασμού της Ανεξάρτητης Κίνησης ΒΒΒ διαθέτει πραγματική θέληση, γνήσια βούληση και γνώση για να αλλάξει σελίδα η περιοχή μας”.

Στο τέλος του Δελτίου Τύπου περιλαμβάνεται ένα τμήμα με την πολιτική συμφωνία μεταξύ Σπύρου Πανά και Γιάννη Σκουμπούρη το οποίο περιέχει τις “αρχές  πολιτικής συμφωνίας” και τις “Πολιτικές δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν κατά προτεραιότητα από τη νέα δημοτική αρχή”. Οι τελευταίες είναι:

Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη:

 • Νέο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων, με κάδους νέας τεχνολογίας, πρόγραμμα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων.
 • Σύγχρονο σύστημα δημοτικού φωτισμού χαμηλής ενέργειας, για αύξηση της ασφάλειας της πόλης
 • Δημιουργία υποδομών για ΑΜΕΑ σε όλη την πόλη.
 • Σύγχρονη διαχείριση δημοτικών πάρκιγκ με χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονος έλεγχος της στάθμευσης.

Κυκλοφοριακό – Δημοτική Συγκοινωνία – Αναπλάσεις :

 • Λειτουργικό δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας, που θα διέρχεται από όλα τα επιμέρους κέντρα της πόλης και θα ενώνει λειτουργικά τις επιμέρους περιοχές.

 • Δημιουργία κυκλικών κόμβων

 • Εκπόνηση και εφαρμογή νέας κυκλοφοριακής μελέτης

Απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων:

 • Πρόγραμμα απελευθέρωσης των κατειλημμένων πεζοδρομίων της πόλης και απόδοση του χώρου στους πεζούς.

 • Πρόγραμμα απελευθέρωσης και ανάκτησης κοινόχρηστων χώρων

Κοινωνικές υποδομές – υγεία:

 • Δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου
 • Αναβάθμιση κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου
 • Δωρεάν κοινωνική σίτιση για άπορους πολίτες
 • Αγορές χωρίς μεσάζοντες

Περιβάλλον:

 • Οριοθέτηση των ρεμάτων της πόλης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Άμεση εκπόνηση των σχετικών μελετών.

 • Χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονου εξοπλισμού για την προστασία των δασών

 • Διεξαγωγή τακτικών μετρήσεων περιβαλλοντικών παραμέτρων, που θα ανακοινώνονται δημόσια (νερό γεωτρήσεων, νερά κολύμβησης)

 • Αντιμετώπιση θορύβου μέσω σύγχρονων και υψηλής αισθητικής ηχοπετασμάτων στους οδικούς άξονες

Δημοτική Βιβλιοθήκη – Κέντρο Πολιτισμού:

Δημιουργείται σύγχρονη βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, με όλα τα έργα της ελληνικής γραμματείας και με συνδρομές σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες πανεπιστημίων του εξωτερικού. Η βιβλιοθήκη θα στεγασθεί στο κτίριο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου, που βρίσκεται στη Βούλα και θα αποτελέσει κέντρο πολιτισμού για τους κατοίκους και τους μαθητές. Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης θα συνδυαστεί με το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, όπου θα γίνει σπίτι πολιτισμού.

Δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στον Κοκκινόβραχο της Βάρης

Β’ Πλαζ Βούλας – Κάμπιγκ Βούλας: Η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει, σε κάθε περίπτωση και με κάθε μέσο τη διαχείριση και λειτουργία της Β’ Πλάζ Βούλας και του Κάμπινγκ, που θα είναι ανοικτά προς τους πολίτες.

 

Παραλίες της πόλης: Διεκδίκηση ανοικτών παραλιών για όλους του πολίτες. Άμεση διεκδίκηση Α’ πλαζ Βούλας, Πλαζ Βουλιαγμένης, Πλαζ Βάρκιζας. Λειτουργία από το δήμο.

 

Γ’ Γυμνάσιο – Λύκειο:

 • Απόλυτη δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής για την αγορά γης για το Γ’ Γυμνάσιο – Λύκειο της Βούλας.

Αθλητισμός:

 • Δημιουργία δημοτικού κολυμβητηρίου

 • Άμεση απαλλοτρίωση της έκτασης δίπλα από το Β Γυμνάσιο – Β Λύκειο της Βούλας και δημιουργία αθλητικού πολυχώρου.

Βασιλέως Παύλου – Πλατεία Βούλας:

 • Πλήρης ανάπλαση όλης της Βασιλέως Παύλου και νέα αντίληψη για την πλατεία της Βούλας. Το έργο θα αποτελέσει ένα από τα στοιχεία ταυτότητας της πόλης. Δημιουργία ποδηλατοδρόμου και διαδρομής περιπάτου σε όλο το μήκος του δρόμου.

Λιμάνι της Βάρκιζας:

Το λιμάνι της Βάρκιζας, αναβαθμίζεται συνολικά και προστατεύεται περιβαλλοντικά, διατηρώντας την ταυτότητα και το χρώμα του.

Δημιουργία Ιστορικού μουσείου, σε χώρο που θα επιλεγεί, σχετικά με την τοπική ιστορία και τη συμφωνία της Βάρκιζας.

Οριστικοποίηση της λύσης για το Χέρωμα της Βάρης:

Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της, ώστε το Χέρωμα να αποτελέσει επίσημα το νέο οικισμό της πόλης μας.

Ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής στο Κόρμπι. Ο δήμος θα ασκήσει σημαντική πίεση στην κατεύθυνση αυτή. Δημιουργία δομής για την αξιοποίηση όλων των υπαρχόντων χρηματοδοτικών μέσων

Ψηφιακός δήμος: Εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών – καταγραφή και διαχείριση παραπόνων και αιτημάτων με σύγχρονή τεχνολογία. Εγκατάσταση ηλεκτρονικών κέντρων εξυπηρέτησης πολιτών (τύπου ΑΤΜς) στις τρεις πλατείες (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης)

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας