Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Μπήκε σκούπα στη β πλαζ Βούλας (photos-video)

Μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού της β΄ πλαζ Βούλας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, από τις υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Όλα τα μηχανήματα του Δήμου και προσωπικό 15-20 εργατών βρέθηκε όλη την προηγούμενη εβδομάδα στην παραλία που έγινε “πρωτοσέλιδο” το καλοκαίρι λόγω της εγκατάλειψής της.

Μέσα στον Αύγουστο η β΄ πλαζ Βούλας έγινε στόχος λεηλασίας από οργανωμένα συνεργεία που ξεγύμνωσαν κάθε υποδομή: Κλάπησαν όλα τα καλώδια που βρίσκονται στα κτίρια αλλά και στο έδαφος, ξηλώθηκε κάθε μεταλλικό εξάρτημα του χώρου, ακόμη και οι πόρτες της εισόδου, και φορτώθηκαν σε φορτηγά. Το αποτέλεσμα ήταν η παραλία να γίνει “κρανίου τόπος”, την ίδια στιγμή που ανακοινώθηκε το πέρασμα της διαχείρισης στην Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ.

Όπως είπε στο 3vita.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου 3Β, Δημοσθένης Βαμβασάκης, πολλά σημεία της παραλίας, και κυρίως το ποταμάκι που ρέει περιμετρικά της ακτής, αποτελούσαν εστίες μόλυνσης της περιοχής. Οι υπηρεσίες με τη συνδρομή εθελοντών, κλάδεψαν, σκούπισαν, μάζεψαν τα μπάζα και σκοπεύουν να ευπρεπίσουν το χώρο. Αυτό θα αποτελέσει και ένα επιχείρημα του Δήμου για να διεκδικήσει τη διαχείριση της ακτής, όπως επισημαίνει ο Δ. Βαμβασάκης.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν νέες πόρτες εισόδου που πλέον θα κλειδώνουν. Όπως τονίζει στο φακό του 3vita.gr (βλ. βίντεο) ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, δεν θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος οχημάτων στην ακτή αλλά θα παραμείνει ανοικτή και προσβάσιμη για κατοίκους και επισκέπτες χωρίς κανένα εμπόδιο. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιείται (μετά από διαμόρφωση) ένα άνοιγμα στην περίφραξη της ακτής αριστερά από τη σημερινή κεντρική είσοδο.

Δείτε φωτογραφίες από την πλαζ και ακούστε πώς περιγράφει τις εργασίες ο αντιδήμαρχος των 3Β, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος:

Εικόνες από τις εργασίες:

IMG_9293

IMG_9297

IMG_9298

IMG_9299

IMG_9300

IMG_9303

IMG_9304

IMG_9306 IMG_9308

IMG_9314

IMG_9324

IMG_9328

IMG_9334

IMG_9343

IMG_9350

 

2 Σχόλια

2 Comments

 1. Στάθης Δημόπουλος

  7 Οκτωβρίου 2014 at 10:09 μμ

  Επιτέλους, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει ΠΡΙΝ ανοίξουν οι πόρτες και δοθεί η παραλία στους δημότες,
  πλήρως επικύνδυνη και ακατάλληλη όχι μόνο για μπάνιο, αλλά και για ένα απλό περίπατο.
  Μια από τις μεγάλες αλλαγές, στη νοοτροπία, της νέας Δημοτικής Αρχής.
  Όχι λόγια του αέρα και φωτογραφίες, προεκλογικές για να ξεγελάσουμε τους ιθαγενείς της πόλης αλλά έργα.
  Συγχαρητήρια, ΟΧΙ γιατί τη καθαρίσατε, αυτό είναι αυτονόητη υποχρέωση, αλλά γιατί το κάνατε ΑΜΕΣΑ.

  • wavatar

   Γιώργος Λαουτάρης

   8 Οκτωβρίου 2014 at 4:25 μμ

   Πράγματι, άξια συγχαρητηρίων τα αντανακλαστικά.
   Όμως το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η ακτή ανήκει πλέον σε άλλα χέρια και ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πλήρως τις θέσεις της για το μοντέλο αξιοποίησης που επιθυμεί και προωθεί.
   Η πρόσφατη συνάντηση των δημάρχων με τη διοίκηση της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ δεν κατέγραψε καμία αντίθεση στα όσα δρομολογούνται, παρά μόνο “καλό κλίμα”.
   Τι να σημαίνει αυτό στο μέλλον;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας