Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ξεκινά δοκιμαστικά η αυτόματη μετάφραση ομιλίας μέσω Skype

Στη σειρά επιστημονικής φαντασίας Σταρ Τρεκ είδαμε για πρώτη φορά έναν ηλεκτρονικό διερμηνέα που αυτόματα αναγνώριζε τη γλώσσα και στιγμιαία τη μετέφραζε σε όλες τις γνωστές γλώσσες του σύμπαντος.  Πως θα σας φαινόταν να μιλάτε με πελάτες στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία να τους  μιλάτε στα ελληνικά και αυτοί να σας καταλαβαίνουν και να απαντούν;

Αυτό γίνεται -στα ελληνικά μόνο μέσω κειμένου για τώρα- τώρα μέσω της  εντυπωσιακής υπηρεσίας Translator του Skype, είναι διαθέσιμη από σήμερα στους πρώτους που είχαν ζητήσει πρόσβαση.

Το Skype Translator φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στις συνομιλίες αφού έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει σε (σχεδόν) πραγματικό χρόνο την ομιλία δύο ατόμων, ακόμα και αν αυτοί μιλάνε διαφορετική γλώσσα η οποία υποστηρίζεται από την εφαρμογή.

Κατά την έναρξη της δοκιμαστικής έκδοσης, υποστηρίζονται αρχικά η Αγγλική και Ισπανική γλώσσα όσον αφορά τις βιντεοσυζητήσεις, με την μετάφραση να εμφανίζεται στο δεξί μέρος της εφαρμογής και με μια σχεδόν ρομποτική φωνή να την εκφωνεί άμεσα. Παράλληλα υποστηρίζεται η άμεση μετάφραση σε 40 γλώσσες, για συζητήσεις που γίνονται μέσω κειμένου, με τη Microsoft να υπόσχεται μεγαλύτερη υποστήριξη και για τις δύο περιπτώσεις, τον επόμενο χρόνο.

Στο πρώτο στάδιο δοκιμών, μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι χρήστες των Windows 8.1 ή της δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10 αν και μελλοντικά η Microsoft έχει υποσχθεί ότι η υπηρεσία Translator θα εμφανιστεί στις περισσότερες συσκευές και πλατφόρμες στις οποίες έχει παρουσία το Skype.

 

Δείτε το βίντεο όπου μαθητές από τις ΗΠΑ και το Μεξικό συνεννοούνται μέσω της θαυμαστής αυτής τεχνολογίας

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας