Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Αθλητικά

Θάνος Σόφτσης: Ακαδημίες πρότυπο διαθέτει ο Πρωτέας Βούλας

Ο Θάνος Σόφτσης ανέλαβε την εφετινή σεζόν στον Πρωτέα Βουλας ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών των κοριτσιών, με στόχο την διασύνδεση των υποδομών με την γυναικεία ομάδα και σε συνεργασία με όλο το τεχνικό επιτελείο που πλαισιώνει τις ακαδημίες και το γυναικείο τμήμα τέθηκε ένα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα πλάνο, κοιτάζοντας και δουλεύοντας από χαμηλά προς την κορυφή.

O Θάνος Σόφτσης μίλησε στο proteasvoulas.gr για το πλάνο αυτό και τον ερχομό του στην οικογένεια του Πρωτέα.

Για το πλάνο των ακαδημιών του συλλόγου και τον ερχομό του στην οικογένεια του Πρωτέα την εφετινή σεζόν:

«Υπάρχει στον Πρωτέα αυτή την στιγμή ένα τεχνικό επιτελείο από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς τόσο εγώ , όσο και ο Μάνος Μανουσέλης με τον Αλέκο Δάγλα έχουν δουλέψει στις Εθνικές ομάδες και το γυναικείο μπάσκετ πολλά χρόνια σε τοπ επίπεδο και είναι καταξιωμένοι, όπως και όλοι οι προπονητές που πλαισιώνουν όλα τα ηλικιακά τμήματα είναι έμπειροι και επαγγελματίες.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε μέσα από την δουλειά, να βγουν παιδιά που να είναι αθλήτριες και να πλαισιώνουν την γυναικεία ομάδα του συλλόγου, δίχως να χρειάζονται κάθε χρόνο πολλές μεταγραφές

Είναι πρωτόγνωρο στην Ελλάδα για μια διοίκηση να επενδύει σε προπονητές, όπως είναι πρωτόγνωρο μια διοίκηση σε Ελληνική ομάδα να είναι τόσο επαγγελματική και να παρέχουν τόσο σε αθλητές, όσο και προπονητές όλα τα εφόδια που χρειάζονται, από γυμναστές καταξιωμένους όπως ο Γιάννης Παπαγεωργίου, γιατρούς όπως ο Γιάννης Τσαπακίδης και ένα πολύ καλό τμήμα φυσικοθεραπευτών. Ο Πρόεδρος της ομάδας ο κύριος Χρήστος Βασιλειάδης έθεσε από την αρχή της σεζόν σε συνεργασία με όλο το τεχνικό επιτελείο ένα πλάνο τόσο στα αγόρια όσο και τα κορίτσια να δοθεί βαρύτητα στις υποδομές.

1465767_723882387666048_9088411557635901414_oΕίναι σημαντικό ότι προσπαθούμε να αυξήσουμε την βάση του συλλόγου στις υποδομές κάνοντας συχνές επισκέψεις σε σχολεία.

Επειδή όμως η ποιότητα των παιδιών στο αθλητικό κομμάτι χρειάζεται αρκετό χρονικό διάστημα για να φέρει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου, κάναμε φέτος προσθήκη κάποιων έμπειρων παιδιών από όλη την Ελλάδα, ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του υλικού, όπου η διοίκηση βέβαια τους εξασφάλισε πράγματα όπως γίνεται σε αρκετά club του εξωτερικού, άλλωστε κάτι τέτοιο κάνει και η Σπαρτάκ στην Ρωσία.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε μέσα από την δουλειά, να βγουν παιδιά που να είναι αθλήτριες και να πλαισιώνουν την γυναικεία ομάδα του συλλόγου, δίχως να χρειάζονται κάθε χρόνο πολλές μεταγραφές σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό το μοντέλο που έχουμε ξεκινήσει φέτος στον Πρωτέα έχει να κάνει και πέρα από το συμφέρον του συλλόγου απλά, καθώς χρειάζεται όπως σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, να υπάρχουν δύο –τρεις ομάδες πυρήνες που να δουλεύουν παιδιά των Εθνικών ομάδων σωστά, ώστε να είναι πιο έτοιμα για τις Εθνικές ομάδες. Όπως ακριβώς το έχει κάνει η Σπαρτάκ στην Ρωσία που έχει πάρει αρκετές αθλήτριες από την Εθνική Κορασίδων της Ρωσίας, έτσι κι εδώ πρέπει να υπάρχουν ομάδες πυρήνες τρεις –τέσσερις σε όλη την Ελλάδα που να δουλεύουν παιδιά Εθνικών ομάδων σωστά και να υπάρχει ένας στόχος, της διασύνδεσης της Ομοσπονδίας με την ομάδα κι αυτός είναι ένας λόγος όπου στήθηκε όλο αυτό το πλάνο φέτος στον Πρωτέα.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω έναν δημοσιογράφο και παράγοντα ομάδας που με τον πόλεμο που μου έκανε τόσα χρόνια στις Εθνικές ομάδες και στις ομάδες που ήμουν, επιτέλους δεν γίνεται πραγματικότητα το όνειρο του να με φέρει στην ομάδα του και είμαι στον Πρωτέα όπου στήνουμε ένα πλάνο πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα».

10629453_723884010999219_8732570259212427180_o

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας