Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης το Safe Water Sports

Ένα πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφάλεια στη θάλασσα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά του χωριού SOS της Βάρης το αυτό το Σάββατο.

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν που οι υπεύθυνοι του κοινωνικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Safe Water Sports βρέθηκαν στις 11 Μαΐου στη Βάρη. Προ λίγων ημερών, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακήρυξε την 11η Μαΐου ως “Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών”.

Στη χώρα μας παρά τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής η γνώση βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος δεν είναι κοινό κτήμα. Για το λόγο αυτό καταγράφονται κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, ένα θλιβερίο στατιστικό στοιχείο που το Safe Water Sports έχει αφοσιωθεί ώστε να το εξαλείψει.

Από αριστερά: Επαμεινώνδας Λοράνδος Διευθυντής Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, Γιώργος Πρωτόπαπας Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, Παναγιώτης Πασχαλάκης επικεφαλής Safe Water Sports, Ξένια Παπασταύρου Γραμματέας Ποιότητας Ζωής ΝΔ

Σε ένα αυτοσχέδιο χάρτινο “γήπεδο” με playmobil οι ειδικοί εκπαιδευτές μίλησαν στα παιδιά για τους βασικούς κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα, χρησιμοποιώντας ένα σύγχρονο και παραστατικό εκπαιδευτικό υλικό.

Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού, φιλοδοξία τους είναι η 11η Μαΐου να διεθνοποιηθεί. Την πρωτοβουλία για την επαφή των δύο φορέων είχε η Ξένια Παπασταύρου, γραμματέας Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας