Φεράρι και βίλες με πισίνες είχε η σπείρα των χρηματοκιβωτίων

Φεράρι και βίλες με πισίνες είχε η σπείρα των χρηματοκιβωτίων

Υπερπολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβες βίλες με πισινές εντόπισαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της εξάρθρωσης της μεγαλύτερης σπείρας διαρρηκτών που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα.

Η λεία της σπείρας των «χρηματοκιβωτίων», όπως ήταν γνωστή στις αρχές, υπολογίζεται ότι είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ από την ταυτόχρονη επιχείρηση της αστυνομίας σε διαφορές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

tspg

Πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκαν τουλάχιστον 300.000 ευρώ σε μετρητά, κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, «εντοιχισμένα» σε πλακάκια ακόμη και σε αποροφητήρες.

Άλλες πηγές κάνουν λόγο για δύο εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υποομάδων Ρομά, που έχουν εντοπιστεί ή εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών, για διαρρήξεις και κλοπές.

Τα ηγετικά μέλη της μεγαλύτερης σπείρας διαρρηκτών στα αστυνομικά χρονικά ζούσαν σε πανάκριβες βίλες με πισίνες με την αξία των ακινήτων να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το ένα εκατομμύριο ευρώ. Χαρακτηριστικό της δράσης της σπείρας είναι το γεγονός ότι οι επικεφαλής δεν συμμετείχαν στις διαρρήξεις αλλά καθοδηγούσαν τα μέλη δίνοντας εντολές για τον επόμενο στόχο.

Οι «δουλειές» μάλιστα της σπείρας πήγαιναν τόσο καλά που τα μέλη της είχαν καταφέρει να αγοράσουν Ferrari και Porsche για να μετακινούνται.

Στα κρησφύγετα της οργάνωσης βρέθηκαν και πολύ μεγάλες ποσότητες κοσμημάτων με τις αρχές να θεωρούν πως προχωρούσαν στο λιώσιμο τους και τα μετέτρεπαν σε πλάκες χρυσού. Υπολογίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση είχε διαπράξει περίπου 100 διαρρήξεις σε όλη την Ελλάδα και από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως είναι οι ίδιοι δράστες που άνοιξαν τα σπίτια πασίγνωστης τραγουδίστριας στην Εκάλη και δημοσιογράφου στη Νέα Πεντέλη.

Εκτός από τα αυτοκίνητα, τα κοσμήματα και τα χρήματα οι αρχές έχουν βρει και αρκετά όπλα μεταξύ των οποίων φαίνεται πως είναι και το όπλο αντιστράτηγου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί 35 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ρομά, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 80 άτομα.

Η επιχείρηση της Ασφάλειας για την εξάρθρωση του κυκλώματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για μια γιγαντιαία επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν πάνω από 600 αστυνομικοί και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ήδη συλληφθεί 35 άτομα, ενώ οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε χώρους που έκρυβαν τα κλοπιμαία ξεπερνούν τις 50.

 

Στοιχεία: enikos.gr και tvxs.gr