5 βουλευτές στη Βούλα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Δια βοής ψήφισμα ενάντια στα χαράτσια επί των ακινήτων και τις απαλλοτριώσεις της πρώτης κατοικίας υιοθέτησε σήμερα το σώμα δημοτών που παρευρέθηκε σε εκδήλωση στην αίθουσα “Ιωνία”, που κάλεσαν οι “Σπίθες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης”.

spithes_bΚύριοι ομιλητές στην ημερίδα αυτή για την προστασία της πρώτης κατοικίας ήταν ο εκδότης Κώστας Βενετσάνος, ο πρώην εισαγγελέας Γιάννης Σακκάς και ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης που κέρδισε πρόσφατα σχετική υπόθεση για απαλλοτρίωση σπιτιού στον Άρειο Πάγο.

tspg

Παρόντες ήταν οι βουλευτές: Βύρων Πολύδωρας (ΝΔ), Γιώργος Πάντζας, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς (ΣΥΡΙΖΑ) και Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ). Το “παρών” έδωσαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Δημο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Διονύσης Κοντονής, καθώς και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι 3Β Δημήτρης Δαβάκης (Κύμα Ενωμνένων Δημοτών), Δημοσθένης Δόγκας (Δημοτική Βούληση) και Θάνος Ματόπουλος (Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών).

Στο υιοθετηθέν ψήφισμα τονίζεται η “αποφασιστική αντίθεση και ανυποχώρητη αντίσταση” για την άδικη φορολογία επί των ακινήτων και ζητείται να ακυρωθούν οι “νόμοι αρπαγής και δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας”, να “πραγραφούν τα χρέη” που δημιουργήθηκαν από τα διάφορα χαράτσια καθώς και να αναστραφούν οι μεταβολές περιουσιακής κατάστασης (σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας) που ήταν αποτέλεσμα της φορολογίας αυτής (πλειστηριασμοί κ.λπ.).