Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Ο θάνατος του σκύλου της Σπυροπούλου και η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας

Όλα ξεκίνησαν με ένα tweet που ανέβασε πριν από λίγο η Κωνταντίνα Σπουροπούλου, ταράζοντας το twitter.

«Νομίζω ότι τη σημερινή μέρα τη φαντάζομαι, δεν τη ζω. Τη ζει κάποιος άλλος στο σώμα μου. Δεν ξέρω αν έχω άλλα δάκρυα, δε ξέρω ποιος μπορεί να με παρηγορήσει, αλλά νομίζω θα ξυπνήσει..». Βροχή οι απαντήσεις-απορίες από τους θαυμαστές(;) της.

«Πες μου τη συμβαίνει γιατί θα τρελαθώ αν είναι αυτό που νομίζω…. Τη έχει γίνει;» γράφει μία (δική της η ορθογραφία). «Τι έπαθες κούκλα μου; Ποιος σε πείραξε; Μην στενοχωριέσαι σε παρακαλώ» μία άλλη. Τρελαθήκαμε κι εμείς από την αγωνία.

Κάποιοι άρχιζαν να υποψιάζονται την αλήθεια. Ήταν και η φωτογραφία που ανέβασε η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια στο επόμενο tweet της. «Ο Μπρούνο είναι καλά;» γράφει κάποια, «Κωνσταντίνα μου έπαθε κάτι ο Μπρούνο;» μία άλλη. Ήταν, είναι δηλαδή, μάλλον αλήθεια. Πάει ο Μπρούνο. Χωρίς διάθεση πλάκας είναι απώλεια. Γι’ αυτό και ο κόσμος της συμπαραστάθηκε και της συμπαραστέκεται ακόμα.

Ενδεικτικά: «Κωνσταντινάκη μη στεναχωριέσαι. οτι και να είναι θα περάσει. ο Θεός είναι μεγάλος. εγώ κι ο Γιόσκα μου σου στέλνουμε φιλί» (σ.σ. Ο Γιόσκα μάλλον είναι άλλο σκυλί, ζωντανό). «Κρίμα… Λυπάμαι πολύ γιατί τα αγαπώ τα σκυλιά…». «Αν είναι αυτό που μας περνάει από το μυαλό τότε γλυκιά μου δεν υπάρχουν λόγια…  Είναι μεγάλη η λύπη της απώλειας…

 

Η παραπάνω είδηση δεν γράφτηκε σε κάποια σκανδαλοθηρική εφημερίδα αλλά στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών που αποτελεί με μια έννοια το διάδοχο σχήμα της παλιάς Ελευθεροτυπίας. Το κείμενο είναι ελαφρώς ειρωνικό, κάποιοι το χαρακτήρισαν κατινίστικο, άλλοι αναρωτήθηκαν τι μας φταίει ο σκύλος .   Κάποιοι απλά εξέφρασαν την εύλογη απορία αν θα μαθαίναμε ποτέ για την τύχη του Μπρούνο αν η αφεντικίνα του σκύλου είναι σύντροφος του (50 χρόνια μεγαλύτερου) ιδιοκτήτη του σταθμού Alpha Δ. Κοντομηνά.

 

Γεγονός είναι ότι η είδηση της ημέρας είναι ο θάνατος ενός σκύλου μιας διάσημης παρουσιάστριας την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα και δεν το μαθαίνει κανείς.  Η απώλεια είναι απώλεια πάντως. και όπως αρκετοί  σχολίασαν ο σκύλος είναι ο μόνος που δεν έφταιγε σε τίποτα.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας