Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Σπύρος Βαλάτας: Ένα όραμα για το αγαπημένο μας “χωριό”

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Η πόλη μας, το αγαπημένο μας χωριό, όπως μου αρέσω να αποκαλώ την Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη, είναι από τα πιο όμορφα και ευχάριστα μέρη να ζει κάποιος. Είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, παγκοσμίως.

Ένα τεράστιο έργο έχει επιτελεστεί, εμείς όμως ταπεινά και με επίγνωση της αποστολής μας, θεωρούμε ότι είμαστε στην μέση, και έτσι,

  • Συνεχίζουμε να δημιουργούμε έργα υποδομής και έργα πνοής, πλατείες, πεζοδρόμια, ασφαλή σχολεία και παιδικούς σταθμούς, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και καθαρές παράλιες.
  • Συνεχίζουμε να παρέχουμε μια φωτεινή και καθαρή πόλη, με γνώμονα το περιβάλλον και την ανακύκλωση.
  • Συνεχίζουμε να παρέχουμε κοινωνικό έργο στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
  • Συνεχίζουμε να οργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο την πνευματική αναβάθμιση της περιοχής μας.
  • Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών μας από την αυξημένη εγκληματικότητα.
  • Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε με τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο τα οικονομικά μας με στόχο την βελτιστοποίηση των πόρων που έχουμε στην διάθεση μας.

Η παρουσία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος είχε ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δημότη. Έτσι πορεύτηκα επί τέσσερα χρόνια.

Απάντησα στο κάλεσμα του Δημάρχου μας Γρηγόρη Κωνσταντέλλου σε όσους αγαπούν την πόλη ανιδιοτελώς να συστρατευτούν μαζί του ώστε να γίνει η πόλη μας ακόμα καλύτερη.

Μπορεί να έχουν μειωθεί οι οικονομικές μας δυνατότητες, αλλά έχουμε παραλίες, πάρκα, ήλιο και το καλύτερο κλίμα στην Ευρώπη. Πρέπει να ξαναβρούμε την ελπίδα για το μέλλον, και να ξαναχτίσουμε τα όνειρα μας. Για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας!

«Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα»
Νίκος Καζαντζάκης


Ο Σπύρος Βαλάτας είναι Δημοτικός Σύμβουλος – Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Επενδύσεων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Ντούτσια και έχει ένα γιο, τον Δημήτρη.

Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης όπου διετέλεσε Πρόεδρος του 15μελους, καθώς και πρωταθλητής στο διασχολικό πρωτάθλημα στο σκάκι.

Είναι αριστούχος Πτυχιούχος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών καθώς και Διπλωματούχος στην Διεθνή Λογιστική από το Πανεπιστήμιο του Γενεύης στην Ελβετία. Είναι κάτοχος με υποτροφία μεταπτυχιακού τίτλου Master in Business Administration από το ALBA Graduate Business School,το οποίο απέκτησε επίσης με άριστα.

Έχει εργασθεί για πάνω από 25 χρόνια σε επενδυτικές εταιρίες, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, σε όλους τους τομείς των επενδύσεων (δημοσίων και ιδιωτικών), διαχείριση κεφαλαίων, αναδιαρθρώσεις εταιριών, συγχωνεύσεις εταιρικών σχημάτων, στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Επίσης έχει ιδιαίτερες γνώσεις στους τομείς σε ασφαλιστικά θέματα και σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης. Είναι μέλος επενδυτικών επιτροπών και ανώτατο στέλεχος στην επενδυτική εταιρία Eurocorp Investment Services με γραφεία στο Παρίσι και στην Αθήνα.

Είναι εξωτερικός Ειδικός Οικονομικός Εμπειρογνώμονας στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων (DG-ECFIN), με αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες, σε τομείς όπως η Διαχείριση του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους, ανάλυσης οικονομικών κινδύνων με δημιουργία ειδικών μοντέλων αποτίμησης σε Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ), βέλτιστη αξιοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων (αντίστοιχα ΕΣΠΑ), έλεγχος κρατικού προϋπολογισμού κ.α.

Έχει διατελέσει στο παρελθόν σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Γεωργίας σε οικονομικά θέματα, καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με συμβολή στην δημιουργία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Είναι Ειδικός Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Τμήμα σε τομείς οικονομικού και χρηματοοικονομικού αντικειμένου.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ο.Ε.Ε).

Έχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό στον τομέα της επιχειρησιακής έρευνας.

Μιλάει άριστα Αγγλικά, Γαλλικά και πολύ καλά Ιταλικά.

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement