Connect with us

Hi, what are you looking for?

Εκλογές

Επιβλητική συγκέντρωση του Σπύρου Βαλάτα στη Βούλα

Πλήθος κόσμου, πολιτικές προσωπικότητες και σημαντικά μηνύματα χαρακτήρισαν την προεκλογική συγκέντρωση του Σπύρου Βαλάτα, γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη “Πόλη για να ζεις” του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. 

Ο Σπύρος Βαλάτας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην παράταξη του Δημάρχου, τονίζοντας: “Απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια λόγω των σπουδών μου και της επαγγελματικής μου διαδρομής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την δυνατότητα να ξεχωρίζω προσωπικότητες. Και ο Γρηγόρης εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του σε έναν εξαιρετικό Δήμαρχο”.

Προς επίρρωση υπενθύμισε το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ στο Σαρωνικό, όταν όπως είπε “ο κρατικός μηχανισμός παρακολουθούσε αμήχανος την πορεία της πετρελαιοκηλίδας”. “Τότε”, συνέχισε ο Σπύρος Βαλάτας, “ένας απλός δημόσιος λειτουργός, ο Δήμαρχός μας, αποφάσισε να σταματήσει την καταστροφή στα όρια του Δήμου μας, ορθώνοντας ένα τεράστιο φράγμα”. Ένα γεγονός που κατά τον ομιλητή αποδυκνύει έμπρακτα τις διοικητικές δεξιότητες και τη δυνατότητα γρήγορης λήψης αποφάσεων σε καταστάσεις κρίσης από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

“Βιώνουμε μία κρίση μοναδική και απίστευτη για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δυτικού κόσμου. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που κοιτούν ψηλά και αγωνίζονται γι’ αυτό”, τόνισε σε ένα άλλο σημείο. Και σηκώνοντας τον τόνο υπογράμμισε: “Δεν τα παρατήσαμε, διότι είμαστε Έλληνες, έχουμε μάθει στα δύσκολα, αγαπάμε την πατρίδα μας, σεβόμαστε τη σημαία μας και δεν φοβόμαστε να λέμε ότι είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και να αποκαλούμε τη Μακεδονία μας ελληνική”, για να εισπράξει θερμό χειροκρότημα.

“Δεν είμαι πολιτικός καριέρας, είμαι τεχνοκράτης. Μου αρέσουν τα νούμερα, τα πραγματικά νούμερα που αν είναι σωστά αποτυπωμένα δεν λένε ποτέ ψέματα” είπε για την επαγγελματική του σταδιοδρομία ο Σπύρος Βαλάτας. “Σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να επανεκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος για να παρέχω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στη διάθεση των δημοτών”, κατέληξε στην ομιλία του.

Τον Σπύρο Βαλάτα προλόγισε πρώτος ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής Αττικής, ο οποίος αποκάλυψε ότι συνδέονται μεταξύ τους από τα μαθητικά χρόνια. Όπως είπε ο πρώην υπουργός, ο Σπύρος Βαλάτας είναι “άνθρωπος εξαιρετικά καταρτισμένος, έχει βαθιά γνώση των αντικειμένων με τα οποία ασχολείται, ένα μοναδικό και κοφτερό μυαλό”. Και συμπλήρωσε: “Στις μέρες μας θα συναντήσεις μορφωμένους ανθρώπους και αποτελεσματικούς. Χρειάζεται όμως κάτι ακόμα, ηθική ακεραιότητα. Και ο Σπύρος είναι από τους ανθρώπους που σε αυτό δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στη δημόσια διοίκηση”.

Για τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο μίλησε και ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, με τον οποίο ο σπύρος Βαλάτας συνεργάστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης: “Νέοι άνθρωποι, πολύ πετυχημένοι όπως ο Σπύρος είναι δύσκολο να μπουν στην πολιτική. Αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να ασχοληθούν με τα κοινά για την επόμενη ημέρα. Ο Σπύρος είναι τέτοιο παράδειγμα και αξίζει τη στήριξη από όλους”, τόνισε ο βουλευτής.

Την εκδήλωση έκλεισε η ομιλία του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ηθική ακεραιότητα του υποψηφίου του, ο οποίος σεβάστηκε ως το τέλος της τρέχουσας θητείας το γεγονός ότι ανήκε σε διαφορετική δημοτική ομάδα, αποφεύγοντας να διαφοροποιηθεί δημοσίως σε αποφάσεις της παράταξής του. “Τότε κατάλαβα ότι ο Σπύρος Βαλάτας έχει πολιτικό ήθος που λείπει από τα κοινά. Τότε πείστηκα ότι ταιριάζει απόλυτα με τις απόψεις μας, με το προφίλ μας και με αυτά που θέλουμε να κάνουμε στην πόλη”.

 

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement