Πώς να ανακτήσετε δεδομένα από μονάδες SSD

Πώς να ανακτήσετε δεδομένα από μονάδες SSD

Οι δίσκοι SSD συνεχώς γίνονται όλο και πιο διαδεδομένοι και αρχίζουν να γίνονται ο κανόνας ως οικιακές συσκευές υπολογιστών.

Solid State Drive vs. Hard Disk Drive

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των SSD και των σκληρών δίσκων είναι η χρήση μαγνητικής εγγραφής για την αποθήκευση δεδομένων σε σχέση με τη χρήση ηλεκτρονικής εγγραφής. Το SSD χρησιμοποιεί NAND flash, ενώ ο σκληρός δίσκος χρησιμοποιεί πιατέλες από γυαλί ή αλουμίνιο επικαλυμμένες με λεπτό μαγνητικό κράμα.

Ανάκτηση δεδομένων από SSD

Τρεις συνήθεις τύποι σφαλμάτων Flash / SSD είναι το σφάλμα χρήστη και οι περιβαλλοντικές επιρροές, η αποτυχία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και η καταστροφή της περιοχής συστήματος.

Όταν χάνονται δεδομένα SSD, ακολουθεί πανικός. Οι μηχανικοί της Datarecall International έχουν αναπτύξει επιτυχημένες τεχνικές ανάκτησης δεδομένων από SSD με διάφορες μονάδες δίσκων από διαφορετικούς προμηθευτές.

Ορισμένες από τις προκλήσεις που σχετίζονται με την ανάκτηση δεδομένων με SSD περιλαμβάνουν: αρκετούς κατασκευαστές στο χώρο SSD, έλλειψη προτύπων στην κατασκευή NAND, ιδιόκτητα chip pins outs, ιδιόκτητοι αλγόριθμοι ισοστάθμισης φθοράς, ιδιόκτητη κρυπτογράφηση, χρήση κόλλας και άλλων εποξειδικών ουσιών NAND μάρκες και μικροσκοπικά ίχνη, μαζί με πολλά άλλα.

Τι άλλο καθιστά δυνατή την ανάκτηση δεδομένων από SSD;

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάκτησης, η Datarecall χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη στόχευση δομών για να βρει τις χρησιμοποιούμενες περιοχές του SSD για να τις στοχεύσει στην απεικόνιση. Αυτό επιτρέπει στους μηχανικούς της Datarecall να ανακτούν τους κρίσιμους τομείς χωρίς να ξοδεύουν χρόνο στον μη διατεθέντα χώρο.

Δεδομένα SSD: τα καλά, τα κακά και γιατί έχει σημασία

Σε αντίθεση με τους σκληρούς δίσκους, οι SSD είναι ανθεκτικοί και λιγότερο επιρρεπείς σε μηχανική βλάβη (χωρίς κινούμενα μέρη). Είναι επίσης ανθεκτικοί και μπορούν να χειριστούν πολλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως σοκ, ακραίες θερμοκρασίες και φυσικές δονήσεις, όλες χωρίς να θυσιάζουν την ακεραιότητα των δεδομένων ή να υποφέρουν από απώλεια δεδομένων. Ωστόσο, τα δεδομένα SSD εξακολουθούν να είναι ευαίσθητα σε ηλεκτρικές βλάβες, φθορά firmware και βλάβη ελεγκτή.

Αν και η ανάκτηση δεδομένων από SSD δεν είναι εύκολη υπόθεση, μπορεί να γίνει σε πολλές περιπτώσεις με μεγάλη επιτυχία. Η Datarecall International διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και εργαλεία για να επιχειρήσει την ανάκτηση δεδομένων.

Πώς να διατηρήσετε την υγεία του SSD σας

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε όταν προσπαθείτε να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων στο SSD σας ή απλά να προσπαθείτε να διατηρήσετε τη συνολική του υγεία.

Έχουμε αναπτύξει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την παράταση της διάρκειας ζωής του SSD σας:

  • Κατάχρηση της μονάδας δίσκου – Μην μεγιστοποιείτε τη χωρητικότητα της μονάδας SSD.
  • Ενεργοποίηση του TRIM στο λειτουργικό σύστημα – Οι περισσότερες μονάδες SSD έχουν μια λειτουργία που ονομάζεται συλλογή απορριμμάτων (GC). Η εντολή TRIM κάνει πιο αποτελεσματική αυτή τη λειτουργία GC.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το πιο πρόσφατο firmware με συσκευές SSD. Συχνά ελέγξτε με τους προμηθευτές αποθήκευσης για τυχόν ενημερώσεις.
  • Ελέγξτε με προσοχή πόσο έντονα χρησιμοποιείτε τη συσκευή SSD και υπολογίστε την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της. Το προσδόκιμο ζωής εξαρτάται από το πόσο ενεργά συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή SSD.
  • Ισχύς – σιγουρευτείτε ότι προστατεύετε το SSD από τις υπερτάσεις και τις συνθήκες χαμηλής ισχύος.