Στα χέρια της ΕΛΑΣ η σπείρα που έκλεβε μικρά τζιπ στη Βούλα

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η σπείρα που έκλεβε μικρά τζιπ στη Βούλα

Τέλος στη δράση σπείρας που έκλεβε μόνο μικρά τζιπ και συγκεκριμένα Daihatsu Terios, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά έβαλε η ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 4 Φεβρουαρίου 2017 στη Γλυφάδα, από ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό τους, δύο Ελληνες ηλικίας 26 και 31 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή και αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Παράλληλα, εξιχνιάσθηκαν ένδεκα περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων. Στα χέρια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και εξοπλισμός για την παράκαμψη των συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, σε διάφορες περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν, με σκοπό την πώληση των εξαρτημάτων τους ως ανταλλακτικών.

Για το σκοπό αυτό, τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους, ως προς τον εντοπισμό, την επιτήρηση του χώρου και την κλοπή των οχημάτων και διέθεταν ειδικό εξοπλισμό για την παράκαμψη των συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, εξοπλισμός για την παράκαμψη των συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων και ένα πιστόλι τύπου replica.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί ένδεκα περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας και του Αλίμου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.