Ο Σταμάτης Γονίδης πουλά τους πίνακες ζωγραφικής του στη Βούλα για καλό σκοπό

Ο Σταμάτης Γονίδης πουλά τους πίνακες ζωγραφικής του στη Βούλα για καλό σκοπό

Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως πρώτο όνομα του λαϊκού τραγουδιού και της πίστας, όμως ο Σταμάτης Γονίδης έχει πνευματικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες που ουδέποτε έκρυψε.

Για τους φίλους της δουλειάς του και όχι μόνο αποφάσισε να κάνει την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής στη Βούλα με 25 δικούς του πίνακες. Το σύνολο των εσόδων από αυτούς θα το διαθέσει στο Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων «Άγιος Νικόλαος – Οικοτροφείο Παιανίας».

Πριν λίγους μήνες είχε μάλιστα δώσει και συνέντευξη στην εκπομπή “Αποκαλυπτικά” του καναλιού Ε, μιλώντας για την πηγή της έμπενυσής του. “Δεν ήταν δικό μου έργο αυτό, πήγε το χέρι μόνο του”, είπε για τον πίνακα που φαίνεται να εικονίζει τον Παΐσιο, τόνισε στην κάμερα.

Σε πλήθος άλλωστε άλλων συνεντεύξεων έχει μιλήσει ανοιχτά για τις μεταφυσικές του πεποιθήσεις.

Η έκθεση με τίτλο “Υλοποιώντας” του Σταμάτη Γονίδη θα γίνει στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) την Τρίτη 30 Μαΐου στις 7 μ.μ.

Ο Δήμαρχος με δήλωσή του έκανε λόγο για μια “σημαντική εκδήλωση που συνδυάζει τον πολιτισμό με την κοινωνική προσφορά”, ευχαριστώντας τον Σταμάτη Γονίδη “για την ευαισθησία που δείχνει και τη στήριξη που παρέχει σε έναν τόσο ιερό σκοπό”.

Το θέμα πάντως ήρθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά από ερώτηση του Δημήτρη Δαβάκη για το αν επιτρέπεται να γίνεται πώληση αγαθών μέσα στη δημοτική αίθουσα.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε ότι έχει ληφθεί υπεύθυνη δήλωση του πωλητή σχετικά με τη συμμόρφωσή του ως προς τις φορολογικές του υποχρεώσεις, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, και ότι ο Δήμος δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον φορολογικό έλεγχο.