Στάση εργασίας σε Τραμ και Μετρό

Στάση εργασίας σε Τραμ και Μετρό

 

Κανονικά θα κυκλοφορούν την Τρίτη οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο Μετρό και το Τραμ.

Ως εκ τούτου, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του Μετρό και του Τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί.

Ωστόσο, κλειστοί θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας και μετά τη λήξη της στάσης εργασίας οι σταθμοί του Μετρό Συγγρού-Φιξ, Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, χωρίς να είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσουν.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες πάντως κατηγορούν τη διοίκηση του ΟΑΣΑ για υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών.

voula

«Η μετατροπή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) από ένα συντονιστικό όργανο των Αστικών Συγκοινωνιών σε ένα διευθυντήριο, που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες, οδηγεί στη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, αντιπαραγωγικού, γιγαντιαίου Ομίλου. Ταυτόχρονα προκαλεί αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας των μετακινήσεων ενώ αφήνει να φανεί στο… βάθος η εκχώρηση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή, που καταλήγει:

«Η υποβάθμιση των εταιριών και των εργαζομένων μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους . Τα προσωπικά σχέδια (κρυφά και φανερά), που υπονομεύουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες θα ακυρωθούν στην πράξη από τους εργαζόμενους