Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Στο ΣτΕ οι Δήμοι 3Β και Αλίμου για τα φιλέτα της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ

Ζητούν την ακύρωση της μεταβίβασης και αξιοποίησης εκτάσεων και ακινήτων στην παραλιακή που ξεκινά από το ΣΕΦ μέχρι το ακρωτήριο του Σουνίου, οι Δήμοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Αλίμου και 80 κάτοικοι.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα κατέθεσαν επίσημα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στην προσφυγή τους οι Δήμοι αναφέρουν ότι σε ό,τι αφορά τα ακίνητα που είναι στη Δημοτική περιφέρειά τους, για συνταγματικούς, νομολογιακούς και νομοθετικούς περιορισμούς, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση, η εκποίηση και αξιοποίησή τους, ενώ ορισμένα από αυτά προστατεύονται από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας-Αττικής και απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική και οικοδομική δραστηριότητα.

Επίσης, αναφέρουν ότι παραβιάζονται τα άρθρα 5 και 25 του Συντάγματος, όπως παραβιάζεται πληθώρα διατάξεων του Αστικού Κώδικα και της νομοθεσίας (π.χ. νόμος 2971/2001 που προστατεύει τον αιγιαλό), ενώ παραβιάζονται, όπως σημειώνουν, και οι διατάξεις που προστατεύουν την ιδιωτική περιουσία.

Όπως είναι γνωστό, συστήθηκε η εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», η οποία έχει στόχο την αξιοποίηση σειράς ακινήτων στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, από το Φάληρο έως το Σούνιο. Η εταιρεία έχει ζωή 99 χρόνια, το 100% των μετοχών της είναι ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου και στοχεύει κυρίως στην αξιοποίηση των ακινήτων.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας