Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Στο ΣτΕ για το Παράκτιο Μέτωπο προσφεύγει ο Δήμος 3Β

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξουσιοδότησε τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Κατερινόπουλο, προκειμένου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης που μεταβίβασε όλο το παραλιακό μέτωπο στην Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ

Το πάγιο αίτημα της απόδοσης των παραλιών στη διαχείριση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης φαίνεται ότι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Το πολιτικό κλίμα άλλωστε, μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης είναι όσο ποτέ άλλοτε ευνοϊκό, μιας και η κατάργηση του υφιστάμενου καθεστώτος διαχείρισης του παραλιακού μετώπου υπήρξε μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες του νέου κυβερνώντος κόμματος. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πάντως, έχει ήδη δρομολογήσει τις διεκδικήσεις του.

Στο πνεύμα αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον εικονιζόμενο δικηγόρο Κωνσταντίνο Κατερινόπουλο, προκειμένου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης που μεταβίβασε όλο το παραλιακό μέτωπο στην Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ.

Όπως ανέλυσε ο δικηγόρος στο βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται για κοινόχρηστες αλλά και κοινωφελείς εκτάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το ίδιο το κτίριο του Δημαρχείου. Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, ο χαρακτηρισμός των εκτάσεων αυτών ως “τουριστικών δημόσιων κτημάτων” που επέτρεπε την εκμετάλλευσή τους μέχρι σήμερα είναι αντισυνταγματικός.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κατερινόπουλος ήδη εκπροσωπεί τον Δήμο Σαρωνικού σε παρόμοια υπόθεση, ενώ πρόκειται για τον νομικό που ήδη έχει αποσπάσει θετικές για τους δήμους αποφάσεις από το ΣτΕ. Διαδικαστικά, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε την αμοιβή του δικηγόρου, η οποία ορίστηκε σε 5.000 ευρώ, ποσό που χαρακτηρίστηκε από όλες τις πτέρυγες του Συμβουλίου σημαντικά χαμηλό για τη σοβαρότητα της υπόθεσης και τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας.

Το θέμα έθεσε με προ ημερήσιας διάταξης ερώτηση και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κιούκης, τονίζοντας ότι είναι “μοναδική ευκαιρία” για δήμο να κατοχυρώσει κάποιες πάγιες διεκδικήσεις του. Ο Δημήτρης Κιούκης μίλησε και για την Υδρούσα, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να αποτρέψει εκεί δυσάρεστες εξελίξεις.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας