Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου 3Β για την Παράκτιο Μέτωπο

Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου 3Β για την Παράκτιο Μέτωπο

Εκδικάστηκε σήμερα, παρά τα αιτήματα για αναβολή που κατατέθηκαν, η προσφυγή δύο Δήμων, Αλίμου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς και 80 πολιτών, που ζητούσαν να ακυρωθεί η μεταβίβαση και η αξιοποίηση εκτάσεων και ακινήτων στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για τις ακτές μήκους 80 χιλιομέτρων που ξεκινούν από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και φτάνουν μέχρι το ακρωτήριο του Σουνίου. Ειδικά για τα 3Β τα ακίνητα που έλαβε ως “προίκα” η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ παριλαμβάνουν το ίδιο το Δημαρχείο μεταξύ άλλων.

tspg

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εξουσιοδοτήθηκε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Κατερινόπουλος να εκπροσωπήσει τον Δήμο.

Οι συνήγοροι των Δήμων υποστήριξαν ότι οι ΟΤΑ χάνουν πολύτιμα έσοδα από τη μεταβίβαση αυτή. O συνήγορος των πολιτών από τη μεριά του σημείωσε ότι με τη μεταβίβαση αλλάζει ο σκοπός και η χρήση των εκτάσεων αυτών. Στην απάντησή της, η πλευρά της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ σχολίασε ότι ούτως ή άλλως οι ακτές αποτελούσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δήμους και ότι με τη μεταβίβαση αυτή μπαίνει τάξη.

Το Δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, ώστε να κατατεθούν τα σχετικά υπομνήματα των δικηγόρων.