Στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα οι μαθητές της Βουλιαγμένης

Στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα οι μαθητές της Βουλιαγμένης

Τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που βρίσκεται εντός της πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης επισκέφτηκαν την Τετάρτη 24 Μαΐου οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βουλιαγμένης.

Επρόκειτο για επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος Τοπικής Ιστορίας που πραγματοποιείται στο σχολείο.

“Εκεί ερευνήσαν και διάβασαν τις αρχαϊκές επιγραφές του ναού, ταξίδεψαν στο παρελθόν στην ύστερη αρχαϊκή εποχή (6ος πχ) και ένιωσαν ότι ο τόπος που κατοικούν έχει παρελθόν μεγάλης αρχαιολογικής- ιστορικής σημασίας”, σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

 

Και συνεχίζουν:

“Αφού ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς τους για την σπουδαιότητα των χώρων έφυγαν υπερήφανοι για τα έργα των προγόνων μας, αλλά και προβληματισμένοι για την ελλιπή ανάδειξη ενός τέτοιου σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου.

Επιστρέφοντας στο σχολείο μας το project ολοκληρώθηκε με εργασίες που αφορούσαν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, ως αυριανών ενεργών πολιτών που θα φροντίσουν τη διαφύλαξη του αρχαιολογικού μνημείου της περιοχής και θα το περιφρουρήσουν ώστε ο χώρος να μην «πωλείται πακέτο» με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, αλλά να διατηρεί την αυτονομία του με ξεχωριστή είσοδο – πρόσβαση για την επίσκεψη του και όχι μέσω του Αστέρα!”.