Στο πλευρό διωκόμενου Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας τα 3Β

Στο πλευρό διωκόμενου Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας τα 3Β

Τη συμπαράστασή του στον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο εξέφρασε με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην τελευταία του συνεδρίαση. 

Εναντίον του Χρήστου Βρεττάκου κινήθηκε δικαστικά η εταιρεία Oil One διεκδικώντας από τον Δήμαρχο 500.000 ευρώ και ζητώντας να φυλακιστεί έναν χρόνο για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή τις διαμαρτυρίες της δημοτικής αρχής και των κατοίκων για ρύπανση του περιβάλλοντος.

tspg

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα που εισηγήθηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και το σώμα έκανε ομόφωνα δεκτό αναφέρει τα εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έπραξε το αυτονόητο εκφράζοντας τη βούληση των συνδημοτών του να ζουν σε περιβαλλοντικές συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης και οι οποίες πάνω απ΄ όλα επιβάλλεται να διασφαλίζουν την υγεία τους. Πεποίθηση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πως τέτοιες ενέργειες στρέφονται όχι μόνο κατά της αυτοδιοικητικής κοινότητας της Αττικής αλλά και κατά του κοινωνικού συνόλου της πόλης, εκπρόσωπος, της οποίας, άλλωστε και με πρόσφατη ετυμηγορία, είναι ο διωκόμενος, Χρήστος Βρεττάκος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι ενέργειες αυτής της μορφής, βρίσκουν σθεναρά αντίθετα όλα τα μέλη της και για το λόγο αυτό, ζητάει την άμεση απόσυρση της αγωγής”.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος της περιοχής αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Με την αγωγή που κατέθεσε η Oil One επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον και να στείλει παντού το μήνυμα ότι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών βρίσκονται πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Η κίνηση της εταιρείας δεν στρέφεται απλά στο πρόσωπο ενός δημάρχου, έχει έναν ευρύτερο στόχο: Να απειλήσει ανοιχτά όσους και όσες συνεχίζουν και τολμούν να μιλάν τη γλώσσα της αλήθειας και να παλεύουν κατά της καταστροφής της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και του τόπου τους.

Τα μεγάλα συμφέροντα επιχειρούν να εκφοβίσουν τον κάθε έναν και την καθεμιά από εμάς που κινητοποιούμαστε υπέρ των δικαιωμάτων μας και των ελευθεριών μας. Δεν τους κάναμε εξαρχής τη χάρη να σιωπήσουμε και να υποταχθούμε, δεν θα τους την κάνουμε και τώρα. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός, δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου”.