Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Xορεύουν σουίνγκ για καλό σκοπό

Ένα ταξίδι στη χρυσή εποχή του σουίνγκ προτείνουν στο κοινό οι Athens Swing Cats και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διοργανώνοντας στην αίθουσα Banquet στις 3 Οκτωβρίου στις 19.30 το ετήσιο φιλανθρωπικό μουσικoχορευτικό φεστιβάλ Swing for Hope 2015 για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σε μια μεγάλη συναυλία με δέκα μουσικά συγκροτήματα επί σκηνής, οι πάντα αεικίνητοι Athens Swing Cats χορεύουν σαν να μην υπάρχει βαρύτητα και μας καλούν να τους συνοδεύσουμε μέχρι τελικής πτώσεως.

Τα μέλη της ομάδας των Athens Swing Cats, επαγγελματίες χορευτές και δάσκαλοι χορού, θα χορέψουν στους ρυθμούς των εννέα δημοφιλέστερων ελληνικών συγκροτημάτων της swing σκηνής, των Diminuita Le Petit Big Band, Γιώργης Χριστοδούλου, Johnny Vavouras & The Cadillacs, Nastazia & the Jazzuars, Ilias & the Notorious Troupe, Vanila Swing, Xenia & Plastelini MusikLab, Les Enfants de Pigalle και JazzMatazz.

Το σουίνγκ είναι ένα είδος της τζαζ μουσικής που έγινε αυτόνομο και αναγνωρίσιμο στυλ κατά τη δεκαετία του 1930 στις ΗΠΑ. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα στην παραδοσιακή και στη μοντέρνα τζαζ. Η ονομασία του προέρχεται από το αγγλικό ρήμα swing, που σημαίνει κουνιέμαι, αιωρούμαι, ακριβώς γιατί η μουσική ήταν εύθυμη και ρυθμική και γιατί συνδυαζόταν με τον αντίστοιχο χορό που απαιτούσε ευκινησία.

Το εισιτήριο για την εκδήλωση είναι προσιτό, μόλις 4 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ www.megaron.gr.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας