Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτική Βούληση

Σώζεται το μνημειώδες πεύκο της παραλιακής στο Καβούρι

Με χορηγία του Θανάση Μαρτίνου θα γίνει το τοιχίο αντιστήριξης των πρανών στη γωνία της παραλιακής λεωφόρου με την οδό Καβουρίου, που θα σώσει το ιστορικό πεύκο. 

Αυτό έγινε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που τη Δευτέρα αποφάσισε να κάνει αποδεκτή τη δωρεά.

Ο εφοπλιστής της περιοχής προσφέρθηκε να κάνει τη σχετική μελέτη και να χρηματοδοτήσει τα υλικά και τα συνεργεία επιλογής του που θα αναλάβουν το σχετικό έργο.

Φυσικά, πρόκειται για μια σημαντική είδηση καθώς κάθε δέντρο που σώζεται, και μάλιστα του μεγέθους αυτού, είναι κέρδος για το περιβάλλον.

Η μικρή κλίση του πεύκου και το μέγεθός του πραγματικά εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς και τα διερχόμενα οχήματα από την λεωφόρο Αθηνάς (παραλιακή).

Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη λάβει απόφαση να το κόψει, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει και σχετική άδεια από το Δασαρχείο.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προ μηνών είχε επιχειρηματολογήσει επί μακρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί πρέπει να κοπεί το εν λόγω δέντρο, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα του Δημοσθένη Δόγκα που ζητούσε να διερευνηθούν εναλλακτικές λύσεις. Η απάντηση τότε ήταν αρνητική, “δεν υπάρχει άλλη λύση”, η απόφαση ελήφθη και όλοι περίμεναν το …μοιραίο.

Ευτυχώς, βρέθηκε η τεχνική λύση και δόθηκε η χορηγία που θα ανέλθει στο ύψος των περίπου 12.000 ευρώ.

Όμως αλήθεια, χρειαζόταν η παρέμβαση των τοπικών ευεργετών για κάτι τόσο απλό και μη δαπανηρό;

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement