Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Σχολή Ευελπίδων: Γέφυρες φιλίας με την τοπική κοινωνία των 3Β

Ένα …γεύμα ευχαριστιών παρέθεσε και φέτος η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τα Συμβούλια των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων και τον τοπικό Τύπο.

Πλέον μπορούμε να μιλάμε για έναν θεσμό εξωστρέφειας της Σχολής και σύσφιξης σχέσεων με την τοπική κοινωνία, που αποτέλεσε πρωτοβουλία του πρώην διοικητή της Σχολής, Χαράλαμπου Λαλούση και πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2019.

Αυτή τη φορά, στις 24 Ιανουαρίου 2020 είχαν αλλάξει πολλά: Ο αντιστράτηγος πλέον Χαράλαμπος Λαλούσης είχε μόλις στις 18 Ιανουαρίου επιλεγεί από το ΚΥΣΕΑ ως νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και μαζί με τον νέο διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη, κάθισαν πλάι στον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο στην κεφαλή του μεγάλου τραπεζιού, στην αίθουσα ψυχαγωγίας της Σχολής.

Φιλικός, προσηνής και με το γνώριμο σε όλους χαμόγελο στα χείλη, ο νέος Αρχηγός του Στρατού χαιρέτισε προσωπικά καθέναν από τους παριστάμενους και δέχτηκε “βροχή” τις ευχές για καλή και ανέφελη για τον ίδιο και τη …χώρα σταδιοδρομία στην κορυφαία για τον Στρατό θέση διοίκησης. Δέχτηκε επίσης να απαθανατιστεί σε δεκάδες σέλφι που κοινοποιήθηκαν αστραπιαία στο Facebook και όχι μόνο.

“Να κοιμάστε ήσυχοι. Να είστε σίγουροι πως ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε όπως πρέπει και όπως το επιβάλλει η ιστορία και η ευθύνη που έχουμε έναντί της”, είπε στην πρόποσή του ο Χαράλαμπος Λαλούσης. “Σήμερα βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, με τους οποίους συνεργαστήκαμε για χρόνια και φτιάξαμε ένα άλλο κλίμα στην περιοχή. Γι’ αυτό και πέρα από τις θεσμικές θέσεις και αρμοδιότητες, είμαστε άνθρωποι και για την περιοχή αυτή στην οποία έζησα και χρόνια έχω μια ιδιαίτερη εκτίμηση”, είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του.

Στην αντιφώνησή του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε ότι “η σχέση αυτή που σφυρηλατήθηκε έχει έναν δημιουργό και αυτός είναι ο κύριος Αρχηγός. Δική του πρωτοβουλία ήταν να χτιστεί αυτή η γέφυρα επικοινωνίας στην οποία ανταποκριθήκαμε η δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι παρατάξεις”. Για τον νέο αρχηγό του Στρατού σημείωσε ότι “μετέχει στις κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις της περιοχής, ενώ στο πρόσωπο του κυρίου Λαλούση βρήκε σάρκα και οστά αυτό που κάθε πόλη και κάθε τοπική κοινωνία επιθυμεί, την εξωστρέφεια δηλαδή των θεσμών”.

Στην πρόποσή του, ο Δήμαρχος ευχήθηκε προς τον Αρχηγό της Σχολής, αρχιλοχία Χρήστο Αμπλιανίτη, που παρέστη στο γεύμα, σε όλους τους ευέλπιδες “να έχουν υγεία, γνώση, σωφροσύνη, καλή σταδιοδρομία και να φυλάττουν Θερμοπύλες όπως όλοι οι προκάτοχοί τους”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υψηλό συμβολισμό είχε το αναμνηστικό δώρο που έδωσε ο Δήμαρχος στον νέο αρχηγό του ΓΕΣ: Ένα δάφνινο στεφάνι το οποίο κοσμούσε μια ρήση από τον Θουκυδίδη και τον εμψυχωτικό λόγο του Νικία προς τους Αθηναίους: “Άνδρες πόλις και ου τείχη“, που σημαίνει ότι την πόλη (ή το κράτος) την συγκροτούν οι άνθρωποι και όχι τα τείχη. Μια διακοσμητική λάρνακα με χαραγμένη την εκτίμηση του Δημάρχου έλαβε και ο διοικητής της Σχολής, Δημήτριος Χούπης. Η Σχολή έδωσε στον Δήμαρχο μια προτομή ενός εύελπι.

Στα …παραπολιτικά του γεύματος αξίζει να αναφέρουμε τα “συγχαρητήρια” που έδωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στις “υπηρεσίες πληροφοριών του Στρατού”, καθώς όπως είπε ενώ για όλους τους υπόλοιπους το μενού είχε ψάρι, για τον ίδιο που δεν συμπαθεί τα πιάτα με ψάρι, είχε προβλεφθεί φασολάδα, το κυρίως πιάτο του περσινού γεύματος που είχε δεχτεί τον έπαινό του. Αλλά και τη στιχομυθία που είχε ο Κώστας Πασακυριάκος με τον Αρχηγό του ΓΕΣ, ρωτώντας τον για το αν οι τακτικές του Δημοκρατικού Στρατού στον εμφύλιο εντάσσονται στη διδακτέα ύλη της Σχολής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας