Σε συγκέντρωση έξω από τον Αστέρα καλεί η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών

Σε συγκέντρωση έξω από τον Αστέρα καλεί η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών

“Πραγματική πρόκληση για τους πολίτες” χαρακτηρίζει τη διοργάνωση του Blue Money Show που ξεκινά την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η παράταξη του Θάνου Ματόπουλου καλεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν και άλλοι φορείς την ίδια ημέρα στις 5 μ.μ. στην είσοδο του ξενοδοχείου Αστέρας Βουλιαγμένης.

Επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΡΙΚΙΠ:

“Με κεντρικό συνδιοργανωτή το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και την συμμετοχή μιας πλειάδας δήμων του παράκτιου μετώπου, υπουργείων, οργανισμών -ΕΟΤ, ΤΑΙΠΕΔ, Εθνική Τράπεζα, Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο(!)-, κατασκευαστών, μεσιτών, στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης και αξιοποίησης, “νέες” επιχειρηματικές πρωτοβουλίες κάτω από βαρύγδουπους και επιστημονικοφανείς τίτλους, έρχονται να μας προτείνουν “βέλτιστες χρήσεις” και “συνολικό πρόγραμμα αξιοποίησης” του Παράκτιου Μετώπου.

Η διοργάνωση αυτού του Φόρουμ αποτελεί πραγματική πρόκληση για τους πολίτες και τις κοινωνικές δυνάμεις που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για την αποτροπή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των παραλιών της Αττικής, του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά και του λιμανιού του Πειραιά.

Πολίτες, συλλογικότητες, φορείς, δημοτικές παρατάξεις οραματίζονται και συνεχίζουν να αγωνίζονται για την δημιουργία ενός δημόσιου Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό και για την ελεύθερη χρήση των παραλιών με ανεμπόδιστη, χωρίς περιορισμούς, πρόσβαση όλων! Για την ουσιαστική ανάδειξη του Παράκτιου Μετώπου και της αξίας του για τον τουρισμό της Αττικής και την αειφόρο ανάπτυξη”.