Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Συγκέντρωση συμπαράστασης στο Ασκληπιείο την Τρίτη

Συγκέντρωση στην κάτω πύλη του Ασκληπιείου διοργανώνουν την Τρίτη, 8/04, στις 9 π.μ. οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για να αποτρέψουν τη δρομολογημένη απόλυση (μέσω διαθεσιμότητας) των οδηγών και των φυλάκων του ΕΣΥ που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο.

Όπως τονίζουν στην απόφασή τους οι άνθρωποι του Ασκληπιείου, η εξέλιξη αυτή μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για τη λειτουργία του Ασκληπιείου αλλά και τις ζωές των ασθενών:

“Οι συνάδελφοί μας Οδηγοί προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όπως το Ασκληπιείο, με διασπορά των κτιρίων σε μία έκταση πλέον των 100 στρεμμάτων, η εργασία τους είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι (πρώτα και κύρια) απαραίτητες για τον ίδιο τον άρρωστο, που, χωρίς αυτούς, δεν έχει τη δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των διαφορετικών κτιρίων του Νοσοκομείου. Χωρίς αυτούς, οι χειρουργημένοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα κτίρια για τη νοσηλεία τους, ο ιματισμός και τα αναλώσιμα δεν μπορούν να μεταφερθούν στα τμήματα, εργαστηριακές εξετάσεις αναβάλλονται, το πρόγραμμα εξωτερικής αιμοδοσίας δεν πραγματοποιείται.

Και αν απαιτηθεί επείγουσα διακομιδή στην Καρδιολογική Μονάδα, ή στο Χειρουργείο; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας;”.

Κατά τους εργαζόμενους, απώτερος στόχος της κίνησης αυτής είναι η σταδιακή ιδιωτικοποίηση όλων των λειτουργιών στα νοσοκομεία.

Για το λόγο αυτό ζητούν τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ συμμετέχουν και στη Γενική Απεργία της Τετάρτης 9 απριλίου 2014.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας