Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Ανεξάρτητη Κίνηση

Σύγκρουση Κιούκη – Κωνσταντέλλου για τις δημοπρασίες

Τη διερεύνηση των δημοπρασιών που πρόσφατα διενεργήθηκαν στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ξεκίνησε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης του Σπύρου Πανά, Δημήτρης Κιούκης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος ζήτησε με δύο έγγραφά του όλα τα σχετικά στοιχεία από τη διοίκηση προκειμένου να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Το νομικό ύφος των κειμένων και αυστηρότητά τους όμως “ερέθισε” τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο που απάντησε με πολύ σκληρό ύφος γραπτά.

Οι επιστολές του Δημήτρη Κιούκη έκλειναν με το εξής νομικό κλισέ:

Για τους λόγους αυτούς και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, σας καλώ όπως μου παραδώσετε τα ως άνω έγγραφα, εντός δύο (2) ημερών από την κατάθεση της παρούσας … άλλως θα προβώ σε κάθε ενέργεια που ο νόμος προβλέπει”.

Η απάντηση του δημάρχου ήρθε επίσης σε νομικό ύφος αλλά ξεφεύγοντας από το τυπικό.

Το ύφος της αίτησης και ειδικά των τελευταίων παραγράφων δεν απάδει απλώς προς την ιδιότητά σας αλλά χαρακτηρίζεται ως άκρως εμπαθές και προδήλως απαράδεκτο” αναφέρεται στην πρώτη κιόλας παράγραφο.

Το κείμενο συνεχίζει πως “όλως καταχρηστικώς απευθύνετε την αίτησή σας προς αυτούς (σ.σ. τους δημοτικούς συμβούλους) πράγμα που ευλόγως εκλαμβάνεται και ως απόπειρα εκφοβισμού τους”.

Ως προς τη διήμερη προθεσμία που τέθηκε από την πλευρά Κιούκη, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε ότι ο νόμος δίνει περιθώριο 50 ημερών και πρόσθεσε ότι η προθεσμία “τέθηκε σκοπίμως προς περιφρόνηση του θεσμού του Δημάρχου, τον οποίο παρά τις φιλότιμες αντίθετες προσπάθειές σας, εκπροσωπούμε”.

Η επιστολή Κωνσταντέλλου κλείνει: “Σας καλούμε τέλος, από τούδε και στο εξής, να κινείστε εντός των οριζομένων από τη νομοθεσία αλλά κυρίως τη δεοντολογία πλαισίων”.

“Τελείως απαράδεκτη” χαρακτήρισε σε προ ημερησίας διάταξης τοποθέτησή του ο Δημήτρης Κιούκης την επιστολή στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 . “Θα έπρεπε να ντρέπεστε να απευθύνετε σε μένα τέτοιο χαρτί”, πρόσθεσε.

Και υπογράμμισε σε αυστηρό ύφος:

Ποινικοποιείται η αντιπολίτευση; Εδώ δεν είμαστε για να σας γλύφουμε, είμαστε για να ελέγχουμε. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση.

“Ο κύριος Κιούκης δεν κράτησε κόσμια στάση ούτε με το ιταμό κείμενό του ούτε με τη σημερινή του στάση”, είπε. “Του επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς, θα έπρεπε εκείνος να ντρέπεται”, πρόσθεσε καταλογίζοντας στον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και σημειώνοντας ότι του παρασχέθηκε πλήρης ενημέρωση.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 23 Ιουλίου 2016)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας