Συγχαρητήρια Κωνσταντέλλου στους επιτυχόντες των πανελληνίων

Συγχαρητήρια Κωνσταντέλλου στους επιτυχόντες των πανελληνίων

Ευχές για καλή αρχή στους νέους πρωτοετείς φοιτητές από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κοινοποίησε ο δήμαρχος των 3Β, μέσω του Facebook. 

Στο μήνυμά του αναφέρει συγκεκριμένα:

tspg

Για άλλη μία χρονιά οι νέοι συμπολίτες μας, οι απόφοιτοι λυκείου, μας έκαναν υπερήφανους.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της πόλης μας που πέρασαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και στους γονείς και καθηγητές τους που με τη συνδρομή τους συντέλεσαν στις επιτυχίες των μαθητών. Καλή αρχή λοιπόν σε όσους ξεκινούν φέτος τα φοιτητικά τους χρόνια.

Η εμπειρία τα τους μείνει αξέχαστη, θα τους εφοδιάσει με πολύτιμες γνώσεις που θα τους συνοδεύουν στο επόμενο στάδιο της ζωής τους και θα συμβάλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Καλή επιτυχία σε όλους!


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, προς το τέλος της χρονιάς, ο Δήμος διοργανώνει μια ειδική τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της περιοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις. Λεπτομέρειες ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές.

Φυσικά, η λέξη επιτυχία είναι πολύ σχετική, καθώς είναι υποκειμενική για κάθε υποψήφιο. Οι βάσεις άλλωστε εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν ένα τεράστιο εύρος βαθμολογίας.

Στις κορυφαίες σχολές, με την υψηλότερη βάση εισαγωγής, βρίσκονται η Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία Θεσσαλονίκης με 20.039 μόρια, και το αντίστοιχο τμήμα της Αθήνας με 19.708 μόρια. Ακολουθούν η Αρχιτεκτονική Αθηνών με 19.334 μόρια και η Ιατρική Αθηνών με 19.029 μόρια. Την καλύτερη πεντάδα συμπληρώνει η Ιατρική ΣΑΣΣ με 18.915 μόρια.

Στον αντίποδα, κάτω από τη βάση παίρνει το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, με 3.034 μόρια. Από κοντά ακολουθούν το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, με 3.072 μόρια, το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στα Γρεβενά, με 4.064 μόρια και το τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο, με 4.738 μόρια.