Οι συμμορίες που εισβάλλουν σε σπίτια των πλούσιων προαστίων της Αθήνας

Οι συμμορίες που εισβάλλουν σε σπίτια των πλούσιων προαστίων της Αθήνας

Ερημικές κατοικίες από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα μέχρι το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα έχει στο στόχαστρο η συμμορία «των νοτίων προσαστίων» 

Νέα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα για τη δράση των εγκληματιών με τα καλάσνικοφ . Δύο εισβολές σε σπίτια καταγράφονται κάθε μέρα και περισσότερα από 600 περιστατικά από το 2013, την ώρα που οι ληστείες τραπεζών το ίδιο διάστημα είναι 42!

tspg

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα τα τελευταία χρόνια είχαμε μια εκτίναξη των περιστατικών στην Αττική, ειδικά στα Νότια και τα Βόρεια προάστια της Αθήνας.  Οι κακοποιοί δείχνουν να έχουν μεταφέρει τη δράση τους απότ ιις τράπεζες σε σπίτια.

Παραθέτουμε τις εκτιμήσεις χωρίς σχολιασμό για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και τα ρεπορτάζ αυτού του είδους έχουν  ένα βαθμό υπερβολής και προχειρότητας καθώς  κύριος στόχος δεν είναι η δημοσιογραφική εγκυρότητα και πληροφόρηση αλλά η αναγνωσιμότητα και ο εντυπωσιασμός.

Όπως σημειώνεται  πριν από πέντε χρόνια οι εισβολές οπλισμένων ληστών σε σπίτια ήταν άγνωστο φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία. Συνήθως στα διαμερίσματα τρύπωναν οι λεγόμενοι «ποντικοί» όταν οι ένοικοι απουσίαζαν.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ οι Αθηναίοι ζουν με τον φόβο του επόμενου χτυπήματος. Πλέον, οι συμμορίες, εκτός από τις πολυτελείς βίλες και επαύλεις σε βόρεια και νότια προάστια, επιλέγουν ταπεινά διαμερίσματα, ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στα νότια προάστια σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας δραστηριοποιείται μια συμμορία που εκτιμάται μάλιστα ότι απαρτίζεται πιθανότατα από άτομα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, τα οποία βάζουν στόχο κυρίως ερημικές κατοικίες από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα μέχρι το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα. Ο τρόπος δράσης τους είναι περίπου ίδιος με των άλλων τεσσάρων συμμοριών που δρουν σε άλλες συνοικίες, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούν ακόμη και καλάσνικοφ.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην Ασφάλεια επισημαίνουν πως εκτός από τις πέντε μεγάλες συμμορίες υπάρχουν και πολλές άλλες, μικρότερου βεληνεκούς, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερή περιοχή της Αττικής, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

.Πηγή