Συνάντηση για τον Αστέρα την Κυριακή 19/1

Συνάντηση για το συντονισμό της δράσης σχετικά με τον Αστέρα θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ., στην Πνευματική Εστία Βούλας (Αγίου Ιωάννου 2- Κεντρική Πλατεία).

Τη συνάντηση διοργανώνουν οι φορείς: Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής, Εξωραϊστικός- Πολιτιστικός- Οικολογικός Σύλλογος “Πολιτεία”, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού, Κίνηση Δημοτών ΒΒΒ «Ανατροπή».

Στόχος όπως τονίζουν είναι η “συγκρότηση ανοιχτής και ενωτικής  επιτροπής αγώνα για τον  προγραμματισμό  και το συντονισμό των  δράσεων και  των κινητοποιήσεων”.

Στο σχετικό κάλεσμα τονίζουν:

Όλοι γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της εκποίησης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, κάτι που ,αν πραγματοποιηθεί, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά εγκλήματα, που έχει διαπραχθεί στη χώρα.

Μέχρι σήμερα, όλες οι συλλογικότητες του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (δημοτική αρχή, δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις και σύλλογοι), και πολλές συλλογικότητες στην Αττική έχουν ταχθεί εναντίον της εκποίησης. Επειδή όμως, όπως όλοι ξέρουμε, το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους αποτελεί κρίσιμο διάστημα για τη διαδικασία εκποίησης με πολλές πιθανότητες ανατροπής της, πιστεύομε ότι είναι ανάγκη να αναλάβουμε ενωτικές πρωτοβουλίες δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.