Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Συνάντηση Φιλίππου και Κωνσταντέλλου για την πορεία των έργων

Με τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο συναντήθηκε την Τετάρτη 11 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία των έργων του δήμου που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, “η συζήτηση επικεντρώθηκε στο έργο της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι (από τη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου μέχρι την εκβολή του), προϋπολογισμού 20.249.000,00€, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και έχει οριστεί ανάδοχος, ενώ επισημάνθηκε ότι το μείζον ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών των απαλλοτριώσεων, η οποία στόχος είναι να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς διμήνου”.

Το πώς προέκυψε αιφνιδιαστικά το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, ενώ ο Δήμαρχος σχολίασε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί όμως συζήτησαν και για τα υπόλοιπα έργα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, για την ολοκλήρωση των οποίων απαιτούνται επιπλέον διαδικασίες.

Κατά την ίδια ανακοίνωση συζητήθηκαν η ανάπλαση της πλατείας 25ης Μαρτίου στη Βάρη, η εν εξελίξει ανάπλαση της πλατείας Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα και το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων για τη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Γιάννης Ασπρουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νίκος Βάσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας