Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Συναυλία στη Βούλα από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Πρόσκληση σε ένα πάρτυ αναμνήσεων με τραγούδια της δεκαετίας του 1960 ερμηνευμένα από ένα μοναδικό και ιστορικό μουσικό σχήμα

Επικαιροποίηση:

Έπειτα από την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του μεγάλου
μουσικοσυνθέτη και δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αντί για Σάββατο, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Βέμπο.


Σε ένα ταξίδι αναμνήσεων με «καπετάνιο» τη διάσημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού προσκαλούν το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2021.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Σοφία Βέμπο, (Λ. Κ.Καραμανλή 14, παραλία Βούλας) στις 8 .30 μ.μ. με το καθεστώς covid free, δηλαδή θα ζητούνται κατά την είσοδο πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου και στα τραγούδια της δεκαετίας του ’60, με τη συμμετοχή 30 μουσικών και ερμηνευτών και με το μαέστρο, Γεώργιο Τσιλιμπάρη, επικεφαλής και αρχιμουσικό.

Ποια είναι η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Η ιστορία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ξεκινά τον Απρίλιο του 1879. Είκοσι οκτώ εθελοντές μουσικοί, που επιβαίνουν στο πολεμικό πλοίο ΕΛΛΑΣ πραγματοποιούν την πρώτη εμφάνιση της Μπάντας του Π.Ν. στην πρωτεύουσα της Μάλτας, στη Βαλέτα. Μετά από δεκαεπτά χρόνια, έχοντας αυξήσει το προσωπικό και έχοντας κάνει σημαντικά βήματα προόδου, συμμετέχει στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896. Τον Σεπτέμβριο του 1911 ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, κυβερνήτης του θωρηκτού ‘’Αβέρωφ‘’, εγκαθιστά την Μπάντα πάνω στο πλοίο, εμψυχώνοντας έτσι το πλήρωμά του, κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913. Στη συνέχεια, η Μπάντα αποκτά αξιοζήλευτη δυναμική και αυτό δεν αργεί να αποτυπωθεί στην πράξη παρουσιάζοντας σχηματισμούς ακριβείας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γύρω στο 1926. Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε το μετέπειτα διαβατήριο στη σύγχρονη ιστορία της για την πρόσκληση και συμμετοχή στα κορυφαία φεστιβάλ της Ευρώπης, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές, καθώς επίσης και στην Ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, όπου και εκεί οι Έλληνες ομογενείς τίμησαν με το καλύτερο τρόπο την Μπάντα του Π.Ν.
Οι λάτρεις του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου θα τη θυμούνται στην ταινία ‘’ΦΑΙΔΡΑ‘’ με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη και φυσικά στην ταινία ‘’Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ‘’ με το γνωστό τραγούδι ‘’ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΟΣ’’, σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Τη σπουδαιότερη και μεγαλύτερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Μπάντας του Π.Ν. αποτελεί αναμφισβήτητα η συμμετοχή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, καθώς και στην τελετή έναρξης των SPECIAL OLYMPICS, που έγιναν στο Παναθηναϊκό στάδιο το 2011. Η δυναμική της δεν αργεί να κεντρίσει και το ενδιαφέρον της ελληνικής τηλεόρασης. Το ελληνικό μουσικόφιλο κοινό, αγκάλιασε τη Μπάντα μέσα από τις μουσικές εκπομπές της ΕΡΤ, του ΑLPHA και του ΣΚΑΙ.

Η συναυλία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας