Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Το Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στη Βουλιαγμένη

Σήμερα Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 ξεκινά τις εργασίες του στη Βουλιαγμένη το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας.

Το κορυφαίο συνέδριο διοργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού. Οι εργασίες του θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουλίου.

Η Επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο Amarilia (Βουλιαγμένη). Χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι το Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Στην Τιμητική Επιτροπή του συνεδρίου συμμετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

Ρεκόρ συμμετοχής συνέδρων

Φέτος το Συνέδριο έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών συμπληρώνοντας το αριθμό των 100 συνέδρων απ’ όλο τον κόσμο.

Ύστερα από την οργάνωση του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας (ενός θεσμού που υπάρχει εδώ και 120 χρόνια και θεωρείται ως η Ολυμπιάδα του πνεύματος παγκοσμίως) που κέρδισε για πρώτη φορά η Ελλάδα και που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2013 με την μεγαλύτερη επιτυχία συμμετοχής όλων των εποχών (3.500- 4.000 συνέδρους), η χώρα μας πλέον θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα Φιλοσοφίας στον Κόσμο.

Οι σύνεδροι του 27ου Διεθνούς Τακτικού Συνεδρίου Φιλοσοφίας που θα συμμετάσχουν φέτος προέρχονται από χώρες όπως την Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα,Αμερική, Ινδία αλλά και από την Ευρώπη όπως Νορβηγία, Βρετανία κ.α.
Μεταξύ των καθηγητών Φιλοσοφίας θα είναι η Tatiana Souslova, η Anastasia Kovkokina, ο Robin Apfel, o Sen Zen κ.α.

Μεγάλο επίσης είναι και το ποσοστό των φοιτητών και διδακτόρων Φιλοσοφίας τόσο από την χώρα μας όσο και από το εξωτερικό που λαμβάνουν μέρος ως σύνεδροι, καθώς το επίπεδο του συνεδρίου στην Ελλάδα θεωρείται από όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, υψηλού επιπέδου.

Φέτος το αντικείμενο της συζήτησης του συνεδρίου έχει θέμα: “Παγκοσμιοτική Ηθική και Πολιτική σε Συνάρτηση με την Οικολογική Φιλοσοφία”.

Τα Συνέδρια που διοργανώνει η Διεθνής Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Διεθνές Κέντρον Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού αποτελούν πλέον το πρότυπο για κάθε άλλη σωστά οργανούμενη διεθνή φιλοσοφική δραστηριότητα.

Τα Συνέδρια της ΔEEΦ έχουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα, επιστημονικότητα, φιλικότητα, άνεση και αρχοντιά. Σε όλα αυτά τα Συνέδρια η ελληνική φιλοσοφία αποτελεί τον κύριο κορμό της επιστημονικής θεματικής, αλλά, όπως είναι εύλογο, η φιλοσοφία αναφέρεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο έρευνας και προβληματισμού.

Eξ άλλου η πρακτική και η πείρα διεξαγωγής των Συνεδρίων έδειξε ότι η φιλοσοφία δεν μπορεί να νοηθή ως απλή εξειδίκευση και σχολαστική εξέταση επί μέρους θεμάτων μιας μόνον χρονικής περιόδου και εις βάρος της ευρύτερης κατανόησης του περιεχομένου των θεμάτων της φιλοσοφικής έρευνας.

Το παρόν Εικοστό Έβδομο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας:

Γίνεται στη μαγευτική Βουλιαγμένη στο Ξενοδοχείο Amarilia (13 Saint Nicolas Street, 16671 Vouliagmeni-Athens, Greece, Tel: +30 210 8990391, Email: info@amarilia.gr) και έχει ως στόχο, με Ανακοινώσεις από δοκιμασμένους από δοκιμασμένους φιλοσοφικά επιστήμονες, από παλαιούς και αλλά και νέους Συνέδρους, να δείξει τη σημασία της φιλοσοφίας και τη σχέση της με τα σύγχρονα παγκοσμιοτικής υφής οικολογικά προβλήματα.

Οργανώνεται από:

  • TH ΔIEΘNH ETAIPEIA EΛΛHNIKHΣ ΦIΛOΣOΦIAΣ
  • TO ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟΝ EΛΛHNIKHΣ ΦIΛOΣΟΦΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  • ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ
  • TO ΔΗΜΟ ΒΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Σε συνεργασία με:

  • ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • THΝ NOTIOAΦPIKANIKH ETAIPEIA ΓΙA THN EΛΛHNIKH ΦIΛOΣOΦIA KAI TIΣ ANΘPΩΠIΣTIKEΣ EΠIΣTHMEΣ

Και με την συναντίληψη:

  • ΤΗΣ UNESCO ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Στο συνέδριο θα υπάρχει διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά.

Η είσοδος είναι αυστηρά μόνο για τους συνέδρους και τους ενεργούς Δημοσιογράφους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας