Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανεξάρτητη Κίνηση

Πανάς, Κωνσταντέλλος και Καπετανέας για τα προβλήματα του Κόρμπι Βάρης

Μαζική, με παρουσία πάνω από 70 άτομα και με πολιτικό ενδιαφέρον ήταν η συνέλευση κατοίκων που διοργάνωσε ο Σύλλογος του Κόρμπι Βάρης την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος, Σπύρος Πανάς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο πρώην Δήμαρχος Βάρης, Παναγιώτης Καπετανέας, ήταν μεταξύ αυτών που έδωσαν το “παρών”, φωτίζοντας τα προβλήματα που έθεσαν οι κάτοικοι.

Αναθεωρείται το Σχέδιο Πόλης

Αναλυτική εισήγηση για το μεγάλο θέμα της περιοχής, την Κύρωση της Πράξης Εφαρμογής για το Κόρμπι, έκανε ο Δήμαρχος, Σπύρος Πανάς. Όπως είπε, χωρίς την κύρωση κανένα έργο υποδομής δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην περιοχή. Ο Σπύρος Πανάς αποκάλυψε ένα “κοινό μυστικό” της περιοχής, ότι δηλαδή οι οικοδομησιμότητες που είχε δώσει η πολιτεία μέσω ενός τεχνικού γραφείου όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν καμία σχέση με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης. Όπως δεσμεύτηκε, το Σχέδιο Πόλης θα αναθεωρηθεί, λαμβάνοντας όμως υπόψη εξ ολοκλήρου την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση. Πάντως, αυτή η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος.

Αντλιοστάσιο λυμάτων

“Μια μέγιστη επιτυχία του Δήμου Σαρωνικού και μια μεγάλη ήττα της περιοχής μας”. Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τον αγωγό λυμάτων της Ανατολικής Αττικής, που σύμφωνα με τα σχέδια της ΕΥΔΑΠ θα περνά μέσα από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για να οδηγούνται οι αποχετυεύσεις των Δήμων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυτάλλεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέσει το θέμα πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ο αγωγός που υπάρχει δεν έχει προδιαγραφές για τέτοιο όγκο λυμάτων. Στο Κόρμπι προβλέπεται να γίνει ένα αντλιοστάσιο, εντός της κατοικημένης περιοχής, ενώ δεν αποκλείεται να κατασκευαστεί και δεξαμενή συλλογής λυμάτων σε περίπτωση που το δίκτυο υπερφορτώνεται. Όπως προέβλεψε μάλιστα ο Παναγιώτης Καπετανέας, η υπερχείλιση των λυμάτων θα καταλήγει στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας. Ο πρώην Δήμαρχος πρότεινε ο Δήμος να πιέσει ώστε το αντλιοστάσιο να κατασκευαστεί στο Νταμάρι.

Θόρυβος από αεροπλάνα

Μεγάλη ενόχληση εκφράζουν οι κάτοικοι του Κόρμπι από το θόρυβο των διερχόμενων αεροπλάνων. Όπως τονίστηκε από την εισήγηση του χειριστή αεροσκάφους και κατοίκου της περιοχής, Στέφανου Βασιλικού, για τη Βάρη δεν υπάρχουν κανονισμοί ως προς το όριο ύψους πτήσης, σε αντίθεση με το Κορωπί και τα Σπάτα. Όπως ήταν φυσικό, για το θέμα τοποθετήθηκε αναλυτικά ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επίσης πιλότος, που ενημέρωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε για το συγκεκριμένο θέμα συνάντηση με το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλα στελέχη της υπηρεσίας. Εκεί συμφωνήθηκε ως ένα προσωρινό μέτρο ανακούφισης να δοθεί εντολή στους πιλότους να μην προσεγγίζουν εξ όψεως το αεροδρόμιο και να πετούν πάνω από τη θάλασσα. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πρότεινε στον δήμαρχο να εγκατασταθούν στην πόλη Σημεία Καταγραφής του Θορύβου (noise monitoring points), ώστε να διαπιστώνονται με τεχνικά μέσα τυχόν παραβιάσεις των ορίων. Όπως είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Δήμος της Φρανκφούρτης με το μέσο αυτό έχει ένα σταθερό έσοδο της τάξης των εκατομμυρίων δολαρίων, την ίδια στιγμή που υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες να σέβονται τους κατοίκους.

 

IMG_8728 IMG_8829 IMG_8839 IMG_8749 IMG_8764 IMG_8798 IMG_8710 IMG_8699 IMG_8719 IMG_8709 IMG_8687 IMG_8703 IMG_8759 IMG_8804 IMG_8742 IMG_8694 IMG_8713 IMG_8834 IMG_8824 IMG_8823 IMG_8809 IMG_8802 IMG_8800

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας