Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Η συνέντευξη Τύπου του Δημοσθένη Δόγκα για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την εξελίξει επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, παραχώρησε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πολιτευτής της Περιφέρειας Αττικής, Δημοσθένης Δόγκας.

Ο Δημοσθένης Δόγκας υπογράμμισε τον υπαρκτό κίνδυνο αρνητικών επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον και της επιβάρυνσης σε όλα τα επίπεδα ολόκληρης της περιοχής, του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και των όμορων Δήμων, λόγω της πρόσθετης δόμησης και άλλων δεδομένων, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δημοσιοποιημένα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και των επενδυτών.

Επίσης, τόνισε τους περιορισμούς που θα επέλθουν στην πρόσβαση των πολιτών στις ακτές, αν όχι η πλήρης απαγόρευση, –σημείο αναπόφευκτο λόγω της φύσης της επένδυσης– αλλά και την παγκόσμια πρωτοτυπία να συμπεριλαμβάνεται αρχαίος ναός στην πώληση ενός οικοπέδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αρχαιότητες που βρίσκονται στη χερσόνησο του Αστέρα και περικλείονται από οικόπεδα που ιδιωτικοποιούνται.

Ακόμη, ανέφερε ότι η σημερινή δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υποστηρίζει τη συγκεκριμένη επένδυση από την έναρξή της και μάλιστα είχε ταχθεί υπέρ και του προηγούμενου σχεδίου της επένδυσης, το οποίο τελικά απορρίφτηκε ως αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το έτος 2015.

Ο δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε ότι «μια επένδυση που θα ανακαίνιζε τα υπάρχοντα κτίρια και θα διατηρούσε τις σημερινές χρήσεις γης, στο βαθμό που θα έδινε απασχόληση στην τοπική κοινωνία, θα ήταν θετική και καλοδεχούμενη»

Περαιτέρω, ο Δημοσθένης Δόγκας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους ανύπαρκτους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και ειδικότερα προς το δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, καθώς, όπως και στην υπόθεση αξιοποίησης της Υδρούσας και πλέον και στο θέμα της επένδυσης της περιοχής του Αστέρα Βουλιαγμένης, ο δήμαρχος δεν ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους των πόλεων του δήμου για τα σχέδια, τα οποία, όπως έχει ο ίδιος παραδεχτεί δημοσίως, του έχουν εκθέσει οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημοσθένης Δόγκας δεσμεύτηκε να εισηγηθεί το θέμα της επένδυσης του Αστέρα Βουλιαγμένης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς και να ζητήσει τη γνώμη του Σώματος, καλώντας για μια ακόμη φορά το δήμαρχο να «ανοίξει τα χαρτιά του» και να ενημερώσει άπαντες για αυτό το τόσο σοβαρό εθνικό θέμα.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι σχετικό αίτημα της παράταξης «Δημοτική Βούληση» προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου απορρίφθηκε σιωπηλά. Η Ημερήσια Διάταξη της πρώτης συνεδρίασης του έτους, η οποία δημοσιοποιήθηκε μία μέρα μετά την πρωτοκολλημένη αίτηση για έκτακτη συζήτηση του θέματος «Αστέρας», δεν περιείχε ανάλογο θέμα, παρά τον επείγοντα χαρακτήρα του και τις έκτακτες εξελίξεις μετά τη σχετική ανακοίνωση περί της συμφωνίας της επένδυσης μετά την πρωτοχρονιά.

Ο Δημοσθένης Δόγκας σημείωσε με έμφαση ότι δεν τάσσεται κατά των επενδύσεων και κατά της αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά καταγγέλλει το συγκεκριμένο ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου) και καταφέρεται επ’ αυτού λόγω των ειδικών όρων δόμησης που περιέχει, καθώς και γιατί αντιβαίνει το δημόσιο συμφέρον λόγω του ευτελούς τιμήματος που προβλέπει, δημιουργεί σοβαρές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον, δεν υπολογίζει τον πολιτισμό και τη σοβαρή σημασία της ιστορίας και των αρχαιοτήτων της περιοχής ενώ ανοίγει την κερκόπορτα και για άλλες παρόμοιες «πωλήσεις» σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τόνισε ότι «μια επένδυση που θα ανακαίνιζε τα υπάρχοντα κτίρια και θα διατηρούσε τις σημερινές χρήσεις γης, στο βαθμό που θα έδινε απασχόληση στην τοπική κοινωνία, θα ήταν θετική και καλοδεχούμενη».

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της ενημέρωσης και της κινητοποίησης της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας για την υπεράσπιση της περιοχής του Αστέρα Βουλιαγμένης και την καταδίκη της διαδικασίας των ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων). Στο πλαίσιο αυτό, εξήγγειλε διοργάνωση σχετικής ημερίδας.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας