330.000 ευρώ για συντήρηση των σχολείων στα 3Β

330.000 ευρώ για συντήρηση των σχολείων στα 3Β

Τη συντήρηση των σχολικών υποδομών φροντίζει αυτό το διάστημα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, υλοποιώντας πρόγραμμα επισκευών για τα σχολικά κτίρια της περιοχής.

Η σύμβαση που υπεγράφη και ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται ανέρχεται στις 300.000 ευρώ. Αντίστοιχα υλοποιείται το έργο τοποθέτησης δαπέδου ασφαλείας σε νηπιαγωγεία της πόλης, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος της πόλης Σπύρος Πανάς επιβλέπει προσωπικά την πορεία των έργων που ήδη πραγματοποιούνται σε σχολεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και αναβαθμίζουν ουσιαστικά τα σχολικά κτίρια και τους αύλειους χώρους τους. Ανάμεσα στις εργασίες περιλαμβάνονται η συντήρηση των σχολείων, τοποθετήσεις δαπέδων ασφαλείας εξωτερικών χώρων, νέων οργάνων εξωτερικών δραστηριοτήτων σε νηπιαγωγεία κ.ά.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας –Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, “η ασφάλεια των παιδιών μας αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Οι σχολικοί χώροι πρέπει να προσφέρουν στους μαθητές όλων των ηλικιών ένα περιβάλλον όχι μόνο ευχάριστο αλλά κυρίως ασφαλές. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στην εκπαίδευση των μαθητών της πόλης μας. Για αυτό φροντίζουμε –στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας– να επιλύουμε τα λειτουργικά ζητήματα ώστε τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να αφιερώνονται αποκλειστικά και μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία”.