«Σίγησε» η φωνή του μπάσκετ

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 65 ετών ο γνωστός αθλητικογράφος, Φίλιππος Συρίγος, νικημένος από τον καρκίνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθλητική Ηχώ, συνέχισε στην ΕΡΤ, εργάστηκε στο Μega, τον ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια στο συνδρομητικό κανάλι της Nova, ενώ επί σειρά ετών συνεργαζόταν σταθερά με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Γεωργία Μαρτίνου Μάκης Βορίδης

Είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με το χώρο της καλαθοσφαίρισης έχοντας καταγράψει μεγάλο αριθμό μεταδόσεων αγώνων του αθλήματος.

Ταύτισε το όνομά του με την εποποιία της εθνικής ομάδας μπάσκετ, καθώς ήταν ο εκείνος που είχε περιγράψει τον ιστορικό τελικό με τη Σοβιετική Ένωση στο Ευρωμπάσκετ του 1987, όπου η ελληνική ομάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Τα δύο τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.

«Ο Φίλιππος Συρίγος συνδέθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων τόσο με τη μετάδοση μεγάλων στιγμών του ελληνικού αθλητισμού, όσο και με την ερευνητική δημοσιογραφία την οποία υπηρέτησε με πάθος», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.