Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα

Πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων “κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου κατά της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών”.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, διακόπτεται η συνεδρίαση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση για την πρόταση μομφής. Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής θα γίνει την Τρίτη τα μεσάνυχτα.

Στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε μετγαξύ άλλων:  “Ο κος Στουρνάρας δεν είναι αυτουργός μόνο αυτού του εγκλήματος. Είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή και την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Είναι ο άνθρωπος που άκουσε το forget it Γιάννης από τον κ. Σόιμπλε και το αποδέχτηκε σκύβοντας το κεφάλι. Σήμερα μας είπε ότι έβγαλε την ελληνική οικονομία από τον τάφο. Όχι κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι. Σήμερα βάζει την ελληνική οικονομία ακόμη πιο βαθειά στον τάφο. Έχουμε πολιτική υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό και τη χώρα να μην του επιτρέψουμε να συνεχίσει το έργο του. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταθέσουμε σήμερα πρόταση δυσπιστίας κατά του κυρίου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας και των ελλήνων πολιτών, εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα” .

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση κάνει “δεκτή την πρόκληση” και ζητά να αρχίσει αμέσως η συζήτηση επί της πρότασης μομφής.

Χαρακτήρισε δεν την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλυπτική των προθέσεών του. “Την Τρίτη στην Αθήνα θα συγκληθούν τα ευρωπαϊκά όργανα για να μας δώσουν λεφτά. Και εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε για να μην μας τα δώσουν“, είπε ο κ. Σταμάτης.

Η διαδικασία στη Βουλή διακόπηκε για μισή ώρα, σύμφωνα με τον Κανονισμό, θα ξαναπροσδιοριστούν οι ομιλητές και η συζήτηση θα ξαναρχίσει μετά τις 5 το απόγευμα, αυτή τη φορά επί της πρότασης μομφής και θα καταλήξει την Τρίτη.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας