Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

ΣΥΡΙΖΑ 3Β: “Μη υπερασπίσιμη” η κυβερνητική πολιτική

Νέο μνημόνιο που είναι καταστροφικό για τον τόπο και το λαό χαρακτηρίζει η Οργάνωση Μελών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης του ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία με τους θεσμούς που έκλεισε η ελληνική κυβέρνηση.

Με απόφαση πρόσφατης συνέλευσής του, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ζητά συνέδριο του κόμματος, ενώ με ψήφισμά του τάσσεται κατά των προαπαιτούμενων μέτρων, καλώντας μάλιστα τους βουλευτές του κόμματος να τα αρνηθούν στη Βουλή.

Παρακάτω αυτούσια τα κείμενα της συνέλευσης που δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω του Rproject:

ΑΠΟΦΑΣΗ της ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της 21-07-2015 της Ο.Μ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης του ΣΥΡΙΖΑ

Η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης και υποτέλειας, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας.

Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά. Ωστόσο η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες, τις αρχές και το πρόγραμμα της αριστεράς, κυρίως, όμως, και με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, που εκφράστηκαν με το νικηφόρο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

Σε αυτή τη φάση εκτιμούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις των μελών και στελεχών του, πρέπει να παραμείνει ενωμένος και να σταθεί στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων και των διεκδικήσεών τους.

H O.M. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, πιστή στην ταξική μονομέρεια και στις κοινωνικές προτεραιότητες που οφείλει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα σταθεί και θα παλέψει δίπλα στους φτωχότερους συμπολίτες μας που πλήττονται από την υπερπενταετή λιτότητα, στους αδύναμους που συνθλίβονται από την απαξίωση των κοινωνικών δομών και θα συνεχίσει να αντιτάσσεται με πείσμα στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου αλλά και της αφαίρεσης της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Ο.Μ. ζητά άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής και ενεργοποίηση των δημοκρατικών διαδικασιών προετοιμασίας του Συνεδρίου του Κόμματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ της ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της 21-07-2015

Της Ο.Μ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης του ΣΥΡΙΖΑ

Την Τετάρτη έρχονται για ψήφιση στη Βουλή μια σειρά από μέτρα- υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές, τα οποία είναι στο σύνολό τους επαχθή και πλήττουν με πολλούς τρόπους τα ήδη φτωχοποιημένα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Ανάμεσα σ’ αυτά η επιτάχυνση των πλειστηριασμών με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο οποίος στην ουσία περιορίζει τα δικαιώματα άμυνας του αδύναμου οφειλέτη, μειώνει τους χρόνους της διαδικασίας και διευκολύνει τους δανειστές (τράπεζες) στην υλοποίηση σχεδίων μαζικής εκποίησης κατοικιών, αποτελεί για όλους και όλες εμάς, συλλογικότητες και αγωνιστές/τριες που δώσαμε μέχρι σήμερα τη μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς, μια εξέλιξη δραματική τόσο στο κοινωνικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο. Εξέλιξη που δεν είναι υπερασπίσιμη σε κανένα βαθμό και οδηγεί στην απελπισία, αλλά και την κοινωνική διάλυση εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά που θα βρεθούν χωρίς δυνατότητες άμυνας μέσα στη δίνη της κρίσης, και ανοίγει διάπλατα την πόρτα στο ξεπούλημα του δημόσιου και ιδιωτικούς χώρου και στα ακραία παιχνίδια κερδοσκοπίας πάνω στη γη.

Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που όλη αυτή την περίοδο στήριξε τους πληττόμενους, με αγώνες αλλά και με προτάσεις, με την ελπίδα μιας άλλης δίκαιης πολιτικής διαχείρισης των ιδιωτικών χρεών, καλεί τους βουλευτές και τις βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστούν την κοινωνία και τους αγώνες μας και να ΑΡΝΗΘΟΥΝ να ψηφίσουν τις διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που διευκολύνουν τους πλειστηριασμούς, αλλά και κάθε άλλη διάταξη που βυθίζει σε μεγαλύτερη απόγνωση της κοινωνία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας