Ξεκίνησε η διανομή συσσιτίου στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ξεκίνησε η διανομή συσσιτίου στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μπορεί η περιοχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να θεωρείται εν γένει ότι κατοικείται από μεσαία και ανώτερα εισοδηματικά και κοινωνικά στρώματα, όμως η αλήθεια είναι -δυστυχώς- ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου έχει πολλή δουλειά. 

Σήμερα Παρασκευή, ξεκίνησε η διανομή συσσιτίου σε πρόσωπα που έχουν ανάγκη σίτισης, και όπως μας ενημερώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νανά Καραγιάν, 30 είναι τα άτομα που ξεκίνησαν να λαμβάνουν το συσσίτιο. Σημειωτέον ότι εγγεγραμμένα στις λίστες της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι σήμερα περίπου 300 δημότες οι οποίοι κάνουν χρήση των παροχών του Δήμου.

tspg

Το σχετικό κονδύλι που ενέκρινε το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τη σίτιση απόρων ανέρχεται σε 45.000 ευρώ και σήμερα δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το πόσα πρόσωπα μπορούν να ωφεληθούν. Όπως ενημερώνει ο Δήμος, οι δικαιούχοι επιλέγονται με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια από την Κοινωνική Υπηρεσία, όπου μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (τηλ. επικοινωνίας: 213 2019904,6).

Το συσσίτιο αποτελείται από ζεστά, μαγειρευτά φαγητά και διανέμεται με διακριτικότητα σε απόρους της περιοχής, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στον χώρο του Κοινωνικού Ξενώνα στη Βουλιαγμένη. Τα τρόφιμα που διανέμονται καλύπτουν τις ανάγκες των δικαιούχων και για τις μέρες που δεν γίνεται διανομή.

[Στη φωτογραφία πάνω οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και κάτω η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νανά Καραγιάν, που ελέγχει αν όλα πήγαν σωστά την πρώτη μέρα]

 

4 (1)