Συζήτηση για το μέλλον των ακτών της Βάρκιζας, Βούλας και Βουλιαγμένης

Συζήτηση για το μέλλον των ακτών της Βάρκιζας, Βούλας και Βουλιαγμένης

Σε συνάντηση “για να συζητήσουμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τις ακτές του Δήμου” καλεί η “Ανοιχτή συνέλευση του δήμου ΒΒΒ”. 

Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ., στα γραφεία της “Εναλλακτικής Δράσης”, Βασιλέως Παύλου 88 στη Βούλα.

Η “Ανοιχτή Συνέλευση” φαίνεται ότι διαφωνεί με την παραχώρηση των ακτών από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θεωρώντας την άλλη μία “απόπειρα εκποίησης”.

Τονίζει σε σχετικό κείμενο μεταξύ άλλων:

“Στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης η πρώτη απόπειρα εγκληματικής εκποίησης έγινε με τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης, με τους αρχαιολογικούς χώρους, το δάσος και τις παραλίες της.

Τώρα γίνεται δεύτερη απόπειρα από την κυβέρνηση σε συμφωνία με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να εκποιήσει όλες τις υπόλοιπες ελεύθερες ακτές του δήμου σε κερδοσκοπικά συμφέροντα, για να κτίσουν εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις και να τις αποκλείσουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές.

Αυτή τη φορά μάλιστα η απόπειρα εκποίησης γίνεται με πρόσχημα το πάγιο αίτημα συλλόγων να παραδοθεί η παραλία στους δήμους.

Δυστυχώς και η δημοτική αρχή συνεργάζεται άψογα με την κυβέρνηση και την περιφέρεια και στην απόπειρα εκποίησης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης και στη νέα απόπειρα εκποίησης και εμπορευματοποίησης όλων των υπόλοιπων ελεύθερων ακτών του Δήμου”.